fredag 11. mars 2016

Panellakk på lakkert panel

De hvite gir ofte et nærmest kalket resultat, mens antikk er noe mindre dekkende, og panelet vil se hvitskurt og lutet ut. En klar panelbeis vil ikke ha samme lysnende virkning på allerede gulnet panel. Hva holder seg lyst lengst?


Det er vanskelig å gi et generelt svar på hvorvidt panellakk eller panelbeis holder sin lyse farge lengst. Du bør også male når treverket er på sitt tørreste, ellers må du leve med krympesprekker mellom bordene deler av året. Panel er et levende materiale som sveller når luftfuktigheten går opp, og som trekker seg sammen når den går ned.

Hvis du maler når panelet er på sitt fuktigste, vil du kunne få umalte striper når det tørker igjen. PANELLAKK : Panellakk kan brukes på nytt treverk for å beholde den lyse fargen lenger, eller for å lysne gammelt, gulnet treverk. Overflaten bør rengjøres med trerens før påføring. Tidligere lakkert flate pusses lett for å gi den nye lakken god vedheft.


Denne hytta hadde mørkt, gammelt panel som ble lysnet med panellakk. Hvordan male tidligere beiset eller lakkert trepanel inne. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel.


Panellakkene kan benyttes både på ubehandlet og tidligere lakkert panel.

Klare panellakker inneholder kjemiske UV-filtere som skal hindre misfarging. De fås med hvitt pigment og i flere farger. Vi har malt all panel bortsett fra kjøkkentaket, som er behandlet med lys panellakk.


Vi angrer på at vi ikke malte det også. Jeg vil helt klart anbefale maling framfor panellakk , men det er selvsagt spørsmål om smak og behag. I dag finnes det også maling som skal isolere gammel røyklukt i tak og vegger. Endelig et sted med ryddig informasjon! En flott blogg jeg skal titte mer i! Jeg lurte på om du tror hvit panellakk vil fungere på dørterskler i eik (og andre eikelister)?


De er selvsagt pusset ned. Jeg har forsøkt hvit beislakk fra Herdins – og det ga absolutt ingen effekt (annet enn at det ser ut til at jeg har lakket de). Beskytter treverket mot smuss og fingermerker. Vanntynnbart, inneholder UV-filter som bremser videre gulning. Skal påføres ubehandlet treverk.


Kan brukes på nytt panel for å beholde den lyse fargen lenger, eller for å lysne gammelt, gulnet panel. For å unngå at gulfargene slår gjennom, kan noen lakker tilsettes mer hvit brekkfarge. Det var lakkert når jeg flyttet inn, mest sannsynlig da huset ble bygget i 89.

Han mente også på at det var bare å male rett på uten sperregrunn, da han mente på at lakken ville sperre for blødning som du selv sier. Bloom Panelvoks er enkel å påføre, da den har en geléaktig konsistens som ikke drypper. Den er derfor ideell for bruk i tak og på vegg. Ett strøk er ofte nok.


Fordelen med panelvoks framfor vanlig maling, er at strukturen i treverket forblir synlig, samt at evt sprekker som kan oppstå over ti ikke blir like synlig som på malte flater. På Vinstra ligger en hytta som pusses opp av Halvor Bakke og det fantastiske teamet i programmet Eventyrlig Oppussing. Her er det mange overflater med. Scanox Panellakk Klar er vanntynnbar og nærmest luktfri.


Dette gir deg selvsagt mange muligheter til fantasifulle løsninger i ditt hjem. Tyrilin Panelbeis gir gammelt panel nytt liv, raskt og effektivt! Og kan blandes i mange farger! Enkel og brukervennelig.


Utseendemessig er det ikke veldig stor forskjell på en panellvegg behandlet med matt Panellakk eller interiørbeis. Panelbeis trenger inn i treverket mens panellakk legger seg som en beskyttende helmatt strøk utenpå treverket uten at det oppleves som en lakkert overflate. Vi hadde et hyttekurs i butikken, og i hytter er det mye panel som skal lysnes eller behandles, så vi forsket litt. Prøvde litt forskjellig, både på nytt og gammelt. Vi prøvde både interiørbeis, panellakk og Bloom voksen.


Erfaring da og fra før er at på gammelt panel blir fargene alltid mere brune, lite grå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg