onsdag 9. mars 2016

Hva symboliserer fargen hvit

Hvit (eller kvit), fra norrønt: hvítr, er en farge som består av alle bølgelengder av synlig lys. En fullstendig hvit overflate reflekterer alt synlig lys som treffer den, uavhengig av bølgelengde (av denne grunn kalles hvitt noen ganger for en akromatisk farge ). Farvene påvirker oss mer enn vi tror. Med litt forståelse for bruken av, og hvordan vi påvirkes, kan vi faktisk bruke farvene aktivt til å skape energi i våre liv. En hvit due symboliserer fred.


Sykehus er hvite , kanskje også for lettere å avdekke smuss.

Renholds og hygieneartikler er ofte hvite og emballert i hvitt. Hvitt er også månens farge , det uhyggelige, det blodløse likets og gjenferdets farge. Likkister er som regel hvite. Og i hans produksjoner bruker han kontrasten mellom svart og hvitt fordi, ifølge ham, det symboliserer flukten fra virkeligheten til drømmeland. Van Gogh brukte også farger til å uttrykke sine følelser, og etterlot sterkere nyanser av gul og blå for å gi farge til sine åkere og stjernehimler.


Vi er sikker på at du allerede har en anelse om hva denne fargen symboliserer for den generelle befolkningen. Denne fargen representerer faktisk lidenskap, men også hat. Det er 1nyanser av rødt.


Siden antikken har denne fargen vært knyttet til de øvre klasser.

Dette er grunnen til at den er knyttet til rikdom. Visste du at antall roser du gir bort har noe å si? Om du synes det er vanskelig å finne de rette ordene kan du la rosene gjøre det for deg – det sies nemlig at blomster forteller mer enn tusen ord.


Hvitt oppfattes nå som kyskhetens og renhetens farge , men ble av romerne i oldtiden brukt for å uttrykke sorg, slik kineserne ennå benytter den. Rødt er nå gledens farge , men er også blodets, ildens, kjærlighetens og revolusjonens, og ble i oldtiden brukt ved martyrfestene. Fiolett er verdighetens farge , men hos katolikkene også sorgens.


En rød farge iblandet blå gir et helt annet inntrykk enn om den var blandet med gult. Den kan også dempes ved bruk av hvitt eller svart. Fargene skifter også karakter etter hvilken bakgrunn den har, og hvilke farger den kombineres med. Uansett er det interessant å kjenne til fargenes betydning og påvirkning. Både fargen på rosen og antall roser har en symbolikk.


Betydning av farge på rosen. HVa betyr røde roser? Røde roser symboliserer kjærlighet. Hvite roser kan bety respekt og ydmykhet eller uskyld og renhet. Hva betyr hvite roser?


Gule roser betyr lykke og glede. Fargene kan også brukes på andre tekstiler som pynter kirken, for eksempel på alteret og prekestolen.

Disse kalles for kirkeårsfargene: Fiolett – symboliserer forberedelse, oppgjør og sorg. Hvit – symboliserer glede, fest og renhet. I midlertid er det ikke rødt som er kirkens viktigste julefarge, men hvitt. I kirken er dessuten fiolett er adventstidens farge.


Andre julefarger som brukes mye er grønt og gull. Du bør være forsiktig med bruk av fargenes betydning, fordi fargene kan ha helt andre betydninger i andre kulturer. I Norge brukes hvitt når du er bru mens i noen kulturer brukes hvitt når de sørger – i en begravelse for eksempel – mens i Norge brukes det svart i begravelser. Noen liker masse farger , andre vil ha det helt hvitt.


Hvit symboliserer renselse, så kanskje du vil fokusere på her og nå? I feng shui brukes det sjeldent sterke farger , det er kun for å skape en sterk effekt på deg og rommet, hvis det skulle være innslag av farger. Farger kan dessuten ha flere betydninger. Rødt kan for eksempel symbolisere både kjærlighet, varme, fare og revolusjon. Svart er ofte symbol for død og sorg.


Hvitt symboliserer også sorg, men i tillegg renhet. Blått er evighetens farge. Fra gammelt av var fargen purpur forbehold kongen eller keiseren.


Den hvite rose symboliserer glade kjærlighet, uskyld og renhet. Disse rosene er vanligvis brukes i bryllup. Oransje roser betegne ønske og entusiasme. Gul betyr vennskap og glede.


Advent var lilla , julen var i rødt, nyttår startet med hvitt og sølv. LILLA Lilla er den kongelige fargen. Fargene kan symbolisere både noe positivt og noe negativt, og her er noen vanlige. Positiv: mystikk, ettertanke, angst, oppgjør, spiritualitet, høytid. Leser du hva de forskjellige fargene betyr.


Generelt fargen hvit symboliserer også enkelhet og dermed ønsket om å føre en enkel, grei, oppriktig og rent liv. Grønn Grønn er fargen av harmoni og balanse, og dermed symboliserer håp, fornyelse og fred.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg