torsdag 24. mars 2016

Hvordan koke krabbe

Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Perfekt til koking av krabbe, hummer og kreps.


Levende krabbe må kokes i rikelig med vann og salt, om lag gram per liter. Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, la vannet koke opp mellom hver krabbe. Har du i for mange krabber av gangen, blir vannet fort avkjølt.


Slik deler du krabbe : 1. Fjern først haleklaffen og vri av klørne og beina. Du åpner krabben ved å presse oppover i fronten til krabbehuset og løsner det fra. Koke krabbe på 1-2-3. Koking av levende krabbe krever rause mengder vann med litt salt i. Vannet bør være fosskokende når krabbene legges i kasserollen. Som en liten tommelfingerregel er krabben ferdig når de små klørne er lette å trekke av krabben.


Hvordan koker du egentlig krabba ? Det er ingen kunst, men mange koker den lenger enn de trenger. Jeg pleier å koke krabben - minutter, avhengig av størrelsen. Det er viktig at vannet er fosskokende når du legger krabben oppi. Slipp en krabbe oppi det kokende vannet av gangen og la vannet koke opp før en nye krabbe slippes oppi. Ta så krabben opp av vannet og legg den på ryggen for å avkjøling minst et kvarter.


Skal du spise krabben senere, bør den settes kjølig når den er. Oppskrifter for deg som ikke har spist krabbe og for krabbeelskeren. Og det er det kanskje også - før du kan det. Krabbe er fantastisk mat. Her er en enkel guide til hvordan du åpner krabbeene.


Så fort du behersker det kan du be inn til krabbekalas! Nedenfor ser du også en video av hvordan du gjør det. Du kan fint fryse krabbe også, men det er ikke noe særlig å fryse dem hele.


Derfor er det lurt å rense ut alt krabbekjøttet før du fryser det, gjerne i et tomt og godt vasket krabbeskjell. Dette er også en super måte å servere krabbe på, spesielt i litt finere selskap eller gjestene ikke har spist krabbe før. Da skal jeg og kattenut og fange krabbe snart. Blir bra, vi digger krabbe , men det er stortsett bare klør man kjøper på torget eller i butikken vi har spist. Hjemme når jeg var liten lagde mor alltid krabbepostei av maten i krabbehuset, men hun hatet å koke krabber , så dette fikk jeg aldri lært av noen.


Be inn venner og kjente på nykokt krabbekjøtt. Vet du ikke hvordan det gjøres, får du noen tips her. Mange kvier seg for å kjøpe levende krabber fordi man tenker at det er litt plundrete. Kok opp vann tilsatt salt, g pr liter. Legg krabbene i fosskokende vann, men ikke for mange av gangen for da blir vannet fort avkjølt.


La vannet koke opp før nye krabber slippes oppi. Ja er vel det vi pleier også. Beregn da krabbe pr. Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den.


Hvis du har mange krabber må du passse på at det ikke blir for trangt, da tar det for lang til å få vannet opp på kokepunktet igjen. Dette området, noen ganger kalt krabben hale, klaff, eller abdomen, er en god definerende egenskap for å oppdage at krabben kjønn. Og så, hvis du nøye undersøke markeringene under, vil du legge merke til at kvinnelige krabber er de som har en kuppel -formet underbelly akkurat som det øverste kuppelen på Whitehouse ser ut.


Mange krepsdyr som bærer navnet krabbe , slik som trollkrabber, porselenskrabber og hesteskokrabber er ikke krabber i det hele tatt, og hører hjemme i andre deler av leddyrenes stamtre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg