fredag 5. juni 2015

Vedfyrt bakerovn inne

Matglad AS har i over år år solgt bake- og pizzaovn til en rekke kjente restauranter og privatpersoner i Norge. Bakerovn , bakeovn, pizzaovn, utekjøkken. Vi leverer byggesett til pizza og bakerovner, over hele landet.


Sender til hele Norge. Med en håndbygd steinovn fra Forno får du mulighet til å skape god stemning, minner og fantastisk mat. Vi tilbyr vedfyrte steinovner av høy kvalitet til lave priser.


Vi er en familie på som alle hjelper til i Eldhuset. Døren er har innebygd termometer for avlesning av temperatur. Vindu av ildfast glass som gir direkte innsyn og den nye patenterte hengslesystemet gjøre enkelt å bruke ovnen med kun en arm.


Ingen elektrisk ovn kan gi samme gode smak og aroma som det en vedfyrt bakerovn kan. Når brødet blir lagt direkte på steinene, blir det en utrolig god effekt på bakverket. Det er ingenting som slår brød fra bakerovn , og er en flink til å utnytte ettervarmen, er det utrolig hvor mye en kan få gjort på et døgn. Alt kan lages i en vedfyrt bakerovn.


Jeg vokste opp på en bondegård med flere generasjoner under samme tak, og på tunet hadde vi et bryggerhus med vedfyrt bakerovn som jeg har mange fine minner fra. I en vedfyrt steinovn kan temperaturen bli over 4grader. Dette er den perfekte temperaturen til å lage italiensk pizza med tynn bunn. Det tar cirka en time fra jeg fyrer opp ovnen til den er klar til å steke pizza. Og det tar bare et par minutter å steke hver pizza, forklarer Rasmus.


Jeg bor sammen med mann og to jentunger. Da jeg startet denne bloggen bodde vi på en gård som vi har restaurert fra bunnen av, og mye av bloggen har handlet om eldhuset som vi flyttet inn på tunet og murte en bakerovn i. Vi har høner, hane og katter. Ekte vedfyrt italiensk bakerovn og pizzaovn Matglad AS har over år solgt disse bakerovnene i Norge og de finnes på de mest kjente restaurantene, på private hytter eller i byleiligheter.


Modellene har vært produsert i over år av den mest anerkjente produsenten. Kan jeg installere vedfyrt bakerovn inne ? Hvor lenge holder en vedfyrt bakerovn seg varm? Hvor varmt kan det bli inni en vedfyrt bakerovn ? Ved maksimal fyring kan man oppnå ca. Hold temperaturen i 3-timer i tre dager på rad. Den fjerde dagen øker du gradvis temperaturen til 2grader.


Dag fem øker du temperaturen til 3grader. Etter dag fem er ovnen klar til å tilberede mat i. Temperaturen ved ovnsdøren og inne i ovnen kan variere med 1grader. Vel, det skjer noe med både mat og drikke når det kommer i kontakt med tre. Ulike tresorter brukes for eksempel til å røyke fisk og kjøtt, og de edleste dråper blir lagret på eiketønner for å tilføre mer fylde og kompleksitet til vin, whisky eller Cognac.


Det er det samme som skjer når man tilbereder mat i en vedfyrt steinovn. Jeg og familien spiser middag laget i slike ovner en til to ganger i uka, forteller han. Jeg har lenge hatt lyst på bakerovn og ser at ferdige ovner er utrolig dyre, så her må det bli egeninnsats.


Planen har endra seg fra utendørs bakerovn til å bygge ei kosebu på mpå boligtomta mi. Er kun på brainstormingstadiet enda, men ser for meg ei kosebu med mange funksjoner når det gjelder ild og ved. Hovedpoenget er bakerovn. Kurset Leirmuring og restaurering av bakerovn kom i stand ved at rådgiver ved Bygningsvernsenteret i Aust-Agder, Terje Granås var på befaring i et bakstehus i Søndeled - og fikk øye på den: - Den gamle bakerovnen var opprinnelig murt med leire og i forbindelse med at jeg var på en befaring på plassen, fikk jeg ideen om å arrangere kurs der.


Dette ble bifalt av huseier, og sånn ble det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg