onsdag 10. juni 2015

Blande farger til lilla

Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! Det er en sekundær farge som kan blandes ved å kombinere to primære farger : rødt og blått. Purple malingen er lett å finne på en kunst levere store, men å blande din egen lilla maling sparer du penger i det lange løp, og gir deg frihet til å lage din egen perfekte skyggen av maling en.


Blande farger til lilla

Når man skal blande farger , er det viktig å starte med en basefarge for så å legge til små mengder av en annen farge. Pass på å blande nok farge , det er vanskelig å finne rett kombinasjon neste gang. Dette blandingsområdet gjør at objekter fra flere fargerom kan blandes når de påvirker hverandre med gjennomsiktighet. På skolen lærer man om farger og hvordan man kan blande dem for å få andre farger.


Hvis vi sammenligner blandi. Gul i- for en mere varm lilla farve. Ikke så meget, bare en anelse. Mest blå- en koldere blålilla. Men det kommer også an på- hvilke blå og røde farver, man brruger.


Det er altid godt at prøve sig frem på en lille prøve af materialet, FØR man kaster sig ud i noget, der ikke kan omfarves til andet end sort. Til tross for vår høye kvalitet er vi kjent for å holde landets laveste priser, noe som skyldes materiell fra egen skog og riktige tørkeforhold. Våre produkter blir i dag benyttet av flere av Norges mest kjente kunstnere og vi kan her vise til kjente navn som Oddmund Raudberget, Lars Elling, Tor-Arne Moen og Frank Brunner for å nevne noen.


Bare lurer på om noen har vert der og. Det advares mot at gjør man dette må man se seg om etter en motor, at kjølevæska klumper seg eller at den blir til en lilla grøt. Hva er fakta i dette?


Det står advarsel på flaska mot å blande. I kirkelig sammenheng forbindes lilla med sorg og bot. I estetikken regnes lilla til de kalde fargene. Dette er grunnen til at rødløken har fått sitt navn, da den ble. En farge kan være både varm og kald - det kommer an på om fargen går mot gult eller blått.


Reproduction of any materials on this site without the written permission of the publisher. En rød farge som går mot gult sier vi generelt er varm, mens rødfargen som går mot blått sies å være kald. Også innenfor de blå fargene deler vi inn farger etter varme og kalde fargenyanser. Disse kalles primærfarger. Ved å blande disse parvis får vi sekundærfarger: grønt , orange og lilla.


Blande farger til lilla

Blandes en sekundærfarge med en primærfarge kalles disse. Bruk vår pastafarge , eller bland Lilla og Lemon Yellow. Det gjør den ekstremt godt egnet til å blande farger , og forklarer den råe dekkevnen! Har du hvitt og svart i utvalget ditt, vil du alltid lett kunne blande nye mørkere og lysere toner av de fargene du allerede har, i tillegg til å blande nye farger i ønsket tone.


Den komplementære fargen rød er grønn. Gjør brun av primærfargene Den mest praktiske måten å lage brun er ved å blande de tre primærfargene. Du trenger ikke å bruke så mye av hver farge. I tillegg til at du kan gjøre fargen lysere og mørkere ved å legge til svart og hvitt, du kan også bruke gul og blå.


Komplementære farger står tvers over hverandre i den ytterste sirkelen og de står i sterk kontrast til hverandre. Kan de lage ulike sjatteringer av farger. Fargen lilla er for eksempel en kombinasjon av korte, blå bølgelengder og lange, røde bølgelengder. Forskjellige intensiteter gir oss enda flere fargeopplevelser, og det anslås at mennesker kan skjelne mellom 3–millioner farger. Alle forekomster av fiolett må derfor representeres ved lilla (også kalt magenta i denne sammenhengen).


Man skal ikke blande frostvæsker med forskjellig farge. Oldtidens kongelige var glade i lilla fordi det var en sjelden og kostbar farge. Blander man rød frostvæske i en bil som har blå væske fra før, kan dette skape problemer i form av at væsken endrer konsistens, at egenskapene forringes og at det i verste fall skaper tæring på pakninger og aluminiumsdeler som topplokk etc.


Blande farger til lilla

Det kan med andre ord bli dyrt å gjøre feil her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg