tirsdag 28. august 2018

Halm tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. Fra morgen til kvel fra årstid til årstid. I hovedbygningen ligger tre stuer på rad - spisestue, hage-stue og storstue - med nydelig utsikt mot Mjøsa og kulturlandskapet. De er alle kledd med tapet av halm , men veggene har ganske forskjellig uttrykk, avhengig av når og hvordan tapetet ble vevd. Torfinn Semb sitter gjerne selv i hagestuen, som blir brukt som en.


Betegnelsen fibertapet kan fort misforstås. Tapet med tekstur av fibermaterialer. Materialene kan være naturfibre av planter som jute og sisal, halm og strå, bananfibre eller rottrevler av eksotiske vekster.

Noen er vevet i en fin eller grov. Tapetet har papirbakside og settes enkelt opp med vanlig lim. Med halm på veggen kan du være både trendy og miljøbevisst! Da tar du vare på verdifull grønn halm. Venter du for å høste som heilgrøde, vil normalt sett verdien på kornet i akset øke, og kompensere for at verdien på halmen taper seg.


Slik forholda mange steder er nå, er risikoen at verdiøkninga i kornet er for liten til å kompensere for verditapet i halmen. I forbindelse med vårt års jubileum designet Norway Says et nytt tapet som fikk navnet GANGAR. For dette designet har vi fått Merket for God Design fra Norsk Designråd. Det er et vell av farge i halmen - ulike farger betones av fargen på garnet og av mengdeforholdet mellom halm og garn. Derfor var det også naturlig at det nye tapetet skulle lages av halm.


Ved hjelp av nytt og moderne utstyr blir halm ­ballen deretter veid for å få en rett dosering i forhold til vekten av halmen. Halmen blir først presset i rundballer. Vanlig tapet krever at man smører på tapetlim på selve tapetet og lar det trekke seg i 2-min.


Forskjellen på vanlig tapet og non-woven tapet. Ved non-woven tapet smører man på tapetlim direkte på veggen og setter opp tapetet med en gang. Hvis det skal tas ned igjen kan hele tapetet dras ned i ett stykke.


Stian Halm forklarer hvordan han vurderte situasjonen: – Slik jeg ser den, kaster Patrick seg forover i den situasjonen.

Jeg snakket med ham etter kampen, og da sier han selv at han er i ubalanse i tillegg. Da kan det se ut som en diving. Men om det var det eller ei, kunne ikke han heller svare på, sier Halm.


Våtluting krever egne tekniske anlegg og er arbeidskrevende. Tørrluting er et alternativ til våtluting. Slektsgården hadde da lange tradisjoner med veving og håndarbeid.


Og da det første tapetet av julenek kom på veggen i spisestuen, ville hun gjerne vise dette til andre, det spesielle skinnet i tapetet. Hun hadde vevd mye som var til eget bruk på gården. Til å begynne med ble det vevd på små vevstoler både på gården og rundt omkring i bygda av andre vevkyndige kvinner.


Etter hvert ble det en stor vevstol i spisestua , og her ba hun inn mange gjester som så dette produktet. Vedlikehold treverket, så slipper du å male oftere enn nødvendig. Se vores video om nedtagning af gammelt tapet og få gode tips til arbejdet.


Gjennomgå treverket hvert år, vask ev. Fuldspartling af væg. Spartlingen af væggen er vigtig i forhold til den efterfølgende behandling. Tjek vores video om spartling af vægge her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg