torsdag 9. august 2018

Blomsterbed inntil husvegg

Det å anlegge bed inntil husveggen er i utgangspunktet ingen god ide. Her er det ofte veldig tørt og godt drenert. I tillegg er dette et svakt punkt på mange hus. Blomsterbed som er anlagt langs grunnmuren er lite ideelt for huset, fordi blomster, planter og busker transporterer og lagrer fukt, som så kan spre seg til både grunnmur og treverk. Jeg er i utgangspunktet ferdig å grave opp til et blomsterbed inntil husveggen, og hadde en plan klar for hvordan jeg skulle løse dreneringen, men ble brått litt usikker og håper på litt hjelp her.


Tomten er helt flat med sprengstein, så dreneringen er forøvrig ganske god.

Mange anlegger blomsterbed tett inntil veggene på huset sitt. Det er ikke alltid en god ide. Dekorstein inntil husveggen er både pent å se på og bra for grunnmuren.


Vann i kjelleren er en huseiers verste mareritt. Nettopp derfor er det ikke noen spesielt god ide å anlegge blomsterbed tett inntil grunnmuren. Er dette ok mtp vann og mur?


Altfor mange hus har blomsterbed inntil grunnmuren. Jeg lurer på om jeg skal gjøre det om til.

Jeg har nå et lite bed inntil husveggen som er ca. Vi hjelper deg med anbud på blomsterbed. Plassert og formet dekke, bed og dam slik at det dannes linjer som. Vi setter også noe krukker inntil husveggen og ved gjerdet slik at den.


Helt inntil husveggen er det som regel en god drenering som leder bort det lille vannet som skulle finne på å kommer. Det må være slik for å beskytte grunnmur og kjeller for vanngjennomtrenging. Knotteplast som ligger inntil grunnmuren sørger også for drenering. Inntil en husvegg vil det være et langsgående område som er.


Men uteplass og blomsterbed kan med fordel være ute i hagen. Hun legger til at urter langs husveggen kan tilføre gode dufter også for dem som sliter med. Det kan bli stusslig langs en stor husvegg eller veranda. Tenk høyde og høydevariasjon, understreker Haavi og legger til at man skal lage grupper i oddetall, som tre eller fem.


Ellers blir bedet fort litt unaturlig og oppstilt. Nå sier mannen i huset nei til blomsterbed i sørveggen : xBusker el. Vi har hatt blomsterbed inntil grunnmur i alle år,.


Vær oppmerksom på dette hvis du planter inntil en husvegg der det blir varmt og tørt, ettersom naturlig nedbør ikke kommer til. Vann regelmessig for å kompensere.

Beskytt rosegrenene mot sterk vårsol med strie. Blomsterjord God jord er viktig for å få et rikt og frodig resultat. Hva er deres tanker rundt det å ha blomsterbed langs husveggen? Dyrker du i opphøyde bed er min erfaring at de plantene som står i midten,.


Det største problemet med bed langs husvegg er at det blir tørt og derfor kan du ikke plante hva som helst, og at større planter kan skade trekledning på sikt - busker inntil husveggen hindrer veggen å tørke etter regn, og det blir raskere råteskader, men det skjer jo ikke over natten akkurat. Jeg mener også å ha lest en grundig og god begrunnelse for hvorfor det ikke er lurt å ha blomsterbed ved veggen. Så god var den at jeg ville ikke hatt bed helt inntil , dersom jeg bygde hus - men nå går plenen helt inntil huset jeg har kjøpt, så jeg tror ikke et bed gjør store forskjellen sånn sett. Denne hagen kan du forlate i tre år og den forblir den samme Fakta: Planlegg på papir! Inger Faugstad mener stein magasinerer varme i hennes bed på Gon.


Folk legger ofte blomsterbed og hagen inntil husveggen, men det er jo. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. I de lune og varme forholdene ved en husvegg eller mur er det mulig å dyrke trær og få modne frukter som ellers ikke går på friland på stedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg