fredag 17. august 2018

Beising av gammel panel

Finn beising av gammel panel. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Når du velger å kle veggen med ekte trepanel, er beising et godt alternativ for deg som ønsker å bevare treets særpreg også etter overflatebehandlingen. Beising av innendørs panel - Fornyelse av panel - ifi. I denne filmen lærer du hvordan beise nytt, ubehandlet ELLER gulnet panel inne med LADY Pure Nature interiørbeis.


Behandlingene er testet på både ubehandlet og behandlet panel og resultatet blir jevnt og pent, sier hun, men av og til må det to strøk til. Produktene er egnet til bruk på gulnet og mørknet panel som er ubehandlet, tidligere panellakkert, oljet eller beiset med fargeløse produkter til vegg- og takpanel av furu og gran. For å ta prøve på gulnet furu, kan du ta det på veggen der det skal beises, på et sted som er lite synlig. En annen mulighet er å legge et furupanel ut i sola, siden furu blir gult av soleksponering.


Nyansene i treverket, kvister og årringer vil fortsatt være fremtredene men få ny vitalitet og fargespill med Tyrilin Panelbeis! Beisen er meget brukervennlig og tørker etter to timer. Den er vanntynnet, luktsvak og lett å påføre. Vi skal i gang med beising av ny panel på hytteprosjektet vårt, men får råd i alle retninger når det gjelder valg av produkt.


Vi skal ha en hvitkalket farge i tak og en gråbrun (drivved) på vegg. Hva er forskjellene i egenskaper og utseende? Er panellakk enklere å jobbe med og å få jevn? Beskytter treverket mot smuss og fingermerker. Vanntynnbart, inneholder UV-filter som bremser videre gulning.


Skal påføres ubehandlet treverk. Kan brukes på nytt panel for å beholde den lyse fargen lenger, eller for å lysne gammelt, gulnet panel. For å unngå at gulfargene slår gjennom, kan noen lakker tilsettes mer hvit brekkfarge.


Noen lakker kan tilsettes mer hvit brekkfarge for å unngå gulfarge fra kraftig gulnet panel. Om du ønsker en kraftigere effekt påfører du flere strøk. Når det gjelder maling av ubehandlet panel , kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få isoleringseffekten, sier Sørensen.


Sperregrunn har nok en grei virkning, men uten å vite for mye om produktet har jeg inntrykk av at den er ganske tykk og muligens noe vanskelig å stryke ut på panel ? Resultatet hos erstokke så forøvrig veldig bra ut, men for meg så panelen der også ut som gran som er enklere enn furu mht fete kvister. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Fra gammelt, gulnet panel til ny og trendy beisfarge – raskt og enkelt! Som oftest får forøvrig en hvit beis på gult underlag et grålig utseende, og pigmentene overlapper. Du har en gammel gulnet panel i hytte eller hus.


Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Vask flatene og velg riktig grunning. Ved maling av misfarget treverk, enten det er gulnet panel. I disse hyttetider,-mange som pusser opp hytta i sommerferien- er det mye spørsmål og salg av interiørbeis og lignende transparente produkter. Mange har ny hytte og mange skal pusse opp gammel hytte.


Husk at fargene vi benytter er til industrielt bruk og er vist på ferskt og nyhøvlet treverk. De er ikke laget for behandling av gammel panel eller til bruk på større veggflater. Tilsmussing av vegger og tak er normalt sett moderat, i hvert fall sammenliknet med gulv.


Skulle du allikevel måtte vaske en vegg er det viktig å benytte så lite vann og kjemikalier som mulig. En våt klut er ofte nok. Ved overflatebehandling av panel teller derfor de estetiske hensyn mer enn de tekniske.


Det er naturlig og vakkert, men rommet kan oppleves mørkt og tungt etter noen år. Da begynner panelen å gulne på grunn av at fargestoffene i treverket kommer til overflaten. Jeg har funnet at vanlig ufortynnet klorin gir like god om ikke bedre effekt.


Klorin kan benytes på nyoppsatt panel i stedet for luting, for bleking av gammel ubehandlet gulnet panel også. Vakkert og billig løsning. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg