fredag 17. august 2018

Bomull i tak

Med mer farge på veggen oppstår en liten utfordring ved maling av tak - både Bomull og Eggehvitt kan fremstå som for gule. Spør derfor gjerne etter andre. For det at Egghvit og Bomull passer til alt, er dessverre en myte…! La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg.


Tidløs fungerer til både Egghvit og.

En gulaktig hvit tone. Denne fargen er ofte benyttet som standadrfarge på ferdigmalte vinduer, dører og listverk. Smartpanel Tak er ferdigmalte panelbord som gir deg et flott og solid tak på rekordtid. Takpanelen leveres ferdigmalt i Bomull. Vi bygger et veldig stilrent hus og er redd for om det blir for gult innvendig.


Hører at Bomull er gulere enn standardfargen Eggehvit som var før. Vi ønsker ganske hvite vegger og tak og skal ikke ha lister rundt vinduene. Har hørt at om man bruker annen hvit inntil Bomull så vil Bomull se skittent ut.


Vil vi virkelig se det på.

Nå dyrkes bomull overalt i det varme beltet mellom cirka 35–grader nordlig bredde og 35–grader sørlig bredde, men storparten dyrkes nord for ekvator. Setter du Chi sammen med Egghvit eller Bomull , vil de se enda mer gulaktige og litt skitne ut. Velger du Chi på veggen, kan du gjerne ha samme farge på lister og detaljer, og kanskje heller variere litt i glansgrad. Et fint alternativ for dem som synes Egghvit og Bomull er for gule, men heller ikke ønsker.


Vi skal ha listefrie tak , dermed tenker jeg at dette passer fint sammen (overgangen blir ikke synlig). I tillegg er gulvlister, vinduslister og trapp i Bomull. Velger man en hvitfarge med gult i på tak og lister, er man i utgangspunktet låst til de varme fargene på veggene, sier hun.


Ferdigmalte panelbord som gir deg et flott og solid tak på rekordtid. Må ikke monteres i rom med lengde over meter eller bredde over meter, uten at det legges inn en. Jeg har landet på bomull som farge på tak , vinduslister og dører.


Når det gjelder farger så var jeg på Maxbo I går og fikk noen prøver da falt jeg veldig for Soft teal, evening green og dark teal. Passer dette med bomull , så slik ut på prøven, men den kan jo vise et resultat som ikke blir helt korrekt. Monteres i eksisterende tak eller direkte på stenderverk. I Deco Panel Loft serien finnes også en foliert takpanel i fargen Krystallhvit med tydelig “trestruktur”, og standard takplater ferdigmalt i fargen Bomull. Har slette ferdigmalte dører inne i standard bomull og eggehvit i tak.


MDF TAK VÅTROM godkjent for rom med høy fuktighet. Malte stuen i bomull for at den skulle stå greit til dører og lister. Fikk sikkelig grønnskjær av Bomull.

Har nå malt om i Letthet, det ser veldig mye penere ut. Men kommer nok også an på hvilken retning rommet ditt ligger. Kort og greit så er det dyrere (og sluttprisen går opp), og det kan være vanskelig å få tak i nok.


Vi jobber med saken, og heldigvis finnes det mer og mer økologisk bomull på markedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg