torsdag 30. august 2018

Eteriska oljor egenskaper

Eteriska oljor och naturliga dofter påverkar oss inte bara genom sin doft. De har terapeutisk och hudvårdande effekt genom sina specifika växt- och doftämnen. Alla Organic Makers eteriska oljor är 1 rena ekologiskt certifierade oljor av högsta terapeutiska kvalitet! Jag blev introducerad till dessa oljor i ett försök att rensa huvudet kan man säga.


Jag har varit ganska duktig på att bara köra på och inte vila.

Stillhet har blivit min nya passion i livet, och det är jag mycket tacksam för. Min första upplevelse med eteriska oljor blev en oljeblandning som heter Balance och en som heter Vetiver. De olika formerna av eteriska oljor som finns kommer från växtriket. Oljan kommer nämligen bland annat från bladen på olika växter. I bladen på växter finns där väldigt små ”fickor” med olja i. Växterna där du hitta eteriska oljor är så kallade aromatiska växter, alltså olika former av löv, frö, blommor, kvistar och rötter.


Oljan är lättflyktig, vilket innebär att den avdunstar så fort den kommer i kontakt med luften. Främsta upptag är genom huden och även genom lungorna.

Ekologiska eteriska oljor är kända för att besitta terapeutiska egenskaper vilket gör att kroppen drar nytta av. Den som just har upptäckt de eteriska oljornas magiska värld är på väg mot en bättre vardag. Man kan använda sig av eteriska oljor på lite olika vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Stärka både kropp och. Nedan kan du lära dig om några eteriska oljor och deras egenskaper.


Den här artikeln fokuserar inte på deras kosmetiska användningsområden, utan på hur de kan förbättra din fysiska och även mentala hälsa. Hudvårdande egenskaper av eteriska oljor är hur de påverkar huden vid applicering (i rätt dos, vilket brukar vara mindre än ). Vissa eteriska oljor verkar sammandragnade för hudens porer, andra är anti-inflammatoriska och bra mot akne och hud med överproduktion av sebum. Därför är eteriska oljor bra för dig. De aromatiska extrakt som utgör eteriska oljor används främst som doftessens i samband med aromaterapi, men även i hudvård med fokus på dess speciella karaktär.


Alla eteriska oljor har sina specifika egenskaper och användningsområden. Vad är eteriska oljor ? Vare sig du är ute efter att läsa på om eteriska oljor och lära dig mer om dess fantastiska egenskaper , eller om du vill köpa och letar efter en försäljare på nätet, så är detta hemsidan för dig. Liksom varje växt som har sina unika egenskaper har varje olja sina unika egenskaper.


Uppiggande, lugnande, smärtlindrande, stimulerande, muskelavslappnande, svampdödande, antiinflammatoriskt m. Oljorna kan exempelvis utvinnas ur bark, blommor, frön, frukter eller löv beroende på växt och var de nyttiga ämnena finns för just den växten. Recept: Skurna Pepparkakor med eteriska oljor Eftersom det finns få recept med eteriska oljor i på svenska och kanske inte beträffande skurna pepparkakor så får man experimentera sig fram.

Det gäller att vara modig och inte vara rädd för att det kanske smakar för mycket eller för lite av oljorna. Här hittar du bland annat eteriska oljor som löser upp spänningar i kroppen, får dig att känna dig mer balanserad och harmonisk, har en lugnande och avslappnande effekt samt eteriska oljor som gör dig glad och lätt i sinnet. Teatree olja har antiseptiska egenskaper. Oljan dödar bakterier, svampar, parasiter och virus.


Du visste förmodligen inte att eteriska oljor inte bara doftar gott, de kan påverka din hälsa också. Att eteriska oljor skapar en bra miljö vet vi redan, men att de också har en desinficerande effekt kan vara nytt för många. Dessa eteriska oljor kommer från växtriket i form av blommor, fröer, bla stjälkar samt örter, träd och dylikt. Sist men absolut inte minst bör de eteriska oljorna vara strikt ekologiskt certifierade, en garanti att oljorna är fria från bekämpningsmedel. Användningsområdena skiljer sig mellan olika eteriska oljor då varje olja har särskilda egenskaper.


Det finns flera olika sorters så kallade eteriska oljor. I dag är det vanligt att använda eteriska oljor som doftessens inom aromaterapi. Dock tas eteriska oljor också till vara på inom hudvården.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg