onsdag 1. august 2018

Husedderkopp bitt

Edderkoppen løper deretter ut og avliver byttet med et giftig bitt. Hvis det blir matmangel, vil edderkoppen oppgi nettet og bygge et nytt. De kan også invadere nett til unge edderkopper, drepe disse og bygge videre på det.


Stor husedderkopp er kjent for å bli gammel, i hvert fall tre år, men i noen tilfeller oppgis 7–år. Kan opplyse om at jeg har blitt bitt av husedderkopp ganger. Antibiotika kur hver gang, for å få bort betennelsen.

Men noen tåler bitt og andre ikke,. Store edderkopper, som husedderkoppen, kan imidlertid bite fra seg hvis vi fanger dem med fingrene, eller hvis vi uforvarende kommer til å presse dem på annen måte. Finnes ikke farlige edderkopper i Norge så vidt jeg vet.


Sikkert mulig å få reaksjoner dersom du blir bitt. Ikke at du har postet et bilde, da. Den er ikke giftig nok til at mennesker vil merke et bitt noe særlig. Et bitt er også ganske vanskelig å provosere fram.


Hannen er mye mindre enn hunnen, som hos de fleste edderkopper.

Habitat: Knyttet til boliger og bygninger i Noreg. Vil ikke ha det for tørt, og er derfor bl. Vanlig og vidt utbredt langs Oslofjorden og sannsynligvis i de fleste større byer i Sør-Norge.


Jeg har peiling på edderkopp bitt. Det er ikke så mange norske edderkopper som greier å levere et bitt og de som kan gjøre det kan gi et bitt som minner om et vepsestikk eller mildere, og den mest sannsynlige å treffe på i hus er stor husedderkopp og den har vel en begrenset utbredelse i Norge, men det kan sikkert andre si mer om. For dem som ikke bor langs de trønderske elvebreddene, er nok Tegenaria atrica og Tegenaria domestica, på godt norsk henholdsvis stor husedderkopp og husedderkopp , de edderkoppene man oftest støter på. Disse brune edderkoppene er vanlige å finne innenfor hjemmets fire vegger over hele Europa. Har hørt om flere som har.


Effektiv insektfjerning. Vanlig husedderkopp kan bite hvis den blir irritert, men bittet er ikke farlig for mennesker. De har utviklet et par toleddede kjever som de benytter til å dolke og drepe deres bytte med. Kjevenes ytterste spiss er en buet og hul krok.


Sønnen vår på mnd har fått et rødt merke med helt lyst sentrum på det ene kneet sitt. I går kveld så jeg at det satt noe der som liknet er maur fra. Et eventuelt bitt kan være smertefullt, men giften en er ikke farlig for mennesker.


Det er for eksempel dokumentert et funn av stor husedderkopp i tredje etasje i en blokk i Oslo. Les også: Hvordan bli kvitt maur.

Kroppen er gulbrun med enkelte svarte flekker, tett behåret og ca. I tillegg kommer de lange, slanke bena. Arten holder til i hus over hele verden.


Husedderkopp , edderkoppart i familien traktedderkopper. Tette nett som ender i en trakt anbringes i kroker, særlig oppunder tak. Hunnen kan leve i flere måneder uten mat og drikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg