tirsdag 2. mai 2017

Hvordan male murvegg inne

Elastisk, akrylbasert betongmaling. Det vi lurer på er hvordan man går frem for å male både veggen og kanskje også gulvet. Som sagt dette skal brukes som vaskerom, så både gulv og vegger vil bli utsatt for fuktighet innenfra.


Skal det vaskes først, fylle avflassing med murpuss, grunne, etc. Hvilke produkter, og hvilken rekkefølge skal jobben utføres? Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne.

Med kalkmalingen Fresco kan du selv male en vegg som ser ut som betong. Fremgangsmåten er overraskende morsom og fort gjort. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Da risikerer du at vannet sperres inne i muren i stedet for å. Male murvegg i kjeller.


Vi har flyttet til et hus med murvegger over det hele.

Alt er malt hvitt og nå skal det friskes opp med ny maling. Eller må jeg velge oljebasert maling? Muren er ganske ru enkelte steder, kan jeg da male med rulle? Det er viktig at pussen er tørr og herdet før veggen males. Normalt tar det en ukes ti men det er avhengig av hvor tykt pusslag du har på.


Før maling skal løse partikler børstes av med en stiv børste, men ikke med en stålbørste. Når du skal male en murvegg er det viktig å velge riktig maling. Bruk aldri oljemaling for mur. Ingen plateskjøter i en murvegg ). Selv pleier jeg å male strøk rett på sparklet flate. Forside Tapet, farge og maling Behandling av murvegger inne.


Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god). Det kan være at du må opp i 3-strøk pga det ujevne sugende underlaget. Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen. Dette er små miniruller med farge som kan påføres på et lite felt på veggen, slik at du får testet fargenyansen før du begynner å male. Få den tilsendt rett hjem i postkassen.


Imitert murvegg Håndverker-teknikker. Det finnes en både enkel og rask måte for hvordan du får en glatt vegg til å likne et stykke filtset murverk. IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør.

Påfør malingen med en langhåret rulle og etterstryk med bred pensel for å få malingen inn i alle kriker og kroker. Helsparkling: Slik sparkler du veggen Riktig sparkling av en vegg gjør det lettere å male senere. Se hvordan du helsparkler en vegg av f. Korning 1anbefales hvis veggen kun skal males etter helsparkling. Støvsug og bruk deretter en microfiberklut og påse at all slipestøv fjernes. Se filmen over hvordan du går frem for best resultat.


Gjenta hele operasjonen med sparkel, sliping og støvtørking en eller to ganger til du har en jevn overflate. Nå kan du male veggen i. Det å male mur på ett hus har to oppgaver. Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp. Du bør vurdere matt maling neste gang du skal male inne. Det er best å male når det er kaldt ute, og kunstig oppvarming inne.


Mange tenker at murhus krever mindre vedlikehold enn trehus, men vi må ta. Det kan nemlig bli dyrt å male hele rommet før du sjekker hvordan fargen egentlig ser ut på din vegg. Jeg vil absolutt anbefale å male et liten prøveområde av veggen først, og se hvordan denne fargen ser ut, og hvordan den fungerer i nettopp det rommet, sier Sørli.


Ikke begynn i hjørnet. Den skal fremstå som ubehandlet. Jeg må ha mulighet for å sparkle over og male seinere hvis jeg skulle ombestemme meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg