fredag 26. mai 2017

Husregler utleie

Det er hjemmel i loven for å forby dyrehold. Er man redd hunder, skal man ikke være nødt til å passere et stort og truende dyr på vei inn i egen bolig. Dette gjelder både ved utleie og bortlån av hele eller en del av leiligheten. Leilighetseieren er ansvarlig overfor boligsameiet for at husordensreglene overholdes av beboerne.


Utleie kan være en kjærkommen ekstrainntekt dersom du har plass og trenger litt ekstra kroner. Vi guider deg gjennom leieforhold fra start til slutt.

Du som utleier kjenner nok til reglene ganske godt. I grunn er du avhengig av regler når du leier ut ferieboligen din. Uten regler vil gjestene alltid komme for tidlig og husforvalteren dukker kanskje ikke opp. Når du har bestemte forventninger til leietakerne, har leietakerne også forventninger.


Regler for utleie av klubbhus, Vestnes Småbåtforening. Leie av lokalene avtales med husstyrets leder, som også gir opplysninger om når lokalene er ledig. Du spør om du kan nekte visse personer adgang til leiligheten.


Svaret på dette er nok ja. Dette så fremt du har kjennskap til at vedkommende kan.

HUSORDENSREGLER FOR ETTERSTAD VEST BORETTSLAG LEIEFORHOLD OG LEIEKONTRAKTEN. Borettslaget Etterstad Vest er andelshavernes eiendom. Flere som er kreative med husregler.


Tidligere i sommer skrev VG en artikkel om noen av de mer kreative husreglene som er å finne rundt om kring i landets borettslag. Dette er Forbrukerrådets standardkontrakt for når du skal inngå avtale om leie av bolig. Det skal skrives leiekontrakt hvis en av partene krever det. Diskriminering er det samme som usaklig forskjellsbehandling. Ved utleie er det forbudt med usaklig forskjellsbehandling av en leier på grunn av etnisitet, nasjonale opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, homofile orientering, kjønn, religion eller livssyn.


Slike omstendigheter kan ikke regnes som saklig grunn til å nekte opptak i husstan framleie, personskifte eller tillegges vekt ved opphør av leieforholdet. Få SiOs tjenester rett i lomma, enten du har iOS eller Android. Depositumsgaranti er et godt alternativ til depositumskonto ved leie av bolig. Eierskifte og utleie 14.


Sameiere som selger eller leier ut sin leilighet plikter å melde dette til sameiets forretningsfører i. Et godt bomiljø avhenger i første rekke av beboernes egen evne til å omgås medmennesker og til å vise hensyn og omtanke under forskjellige forhold. Du må da få tilltatelse fra styret på forhånd (burettslagslova kap II). Hvis du leier ut, uten å ha fått tillatelse på forhån kan det være et vesentlig.


Lagre mitt navn, e-post og nettside i denne nettleseren for neste gang jeg kommenterer. Varsle meg om senere kommentarer via epost. Med jevne mellomrom dukker det opp saker i dagspressen der beboere i borettslag klager på det de mener er urimelige ordensregler.

I sommer hørte vi om et. Verdt å vite om utleie i borettslag. Mange som bor i borettslag tror de har en uinnskrenket rett til å leie ut sin egen bolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg