torsdag 11. mai 2017

Bytte fra maling til beis

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Skal du bytte fra beis til maling må du legge inn et ekstra trinn i forhold til om du bare skal male over på vanlig måte: Du bør grunne treverket. Dersom huset ditt er behandlet fra før, kommer det an på hvilket underlag det er, om du kan bytte.

Du har størst frihet dersom huset er beiset. Da kan du bruke både beis , dekkbeis eller maling. Det eneste unntaket er om dekkbeisen inneholder tjære eller linolje, da binder du deg til å bruke samme type senere.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Kan jeg bytte fra maling til beis ? De aller fleste trehus her i landet er enten malt eller beiset. Det er mange spørsmål knyttet til maling og beis , og vanskelig å finne ut av hvilke.


Beis , til forskjell fra maling , har så lite pigmenter og fargestoffer i seg at treverkets. Da må man kanskje også bytte farge på terrassen.

Vi ønsker å gå fra mørkt til lyst på dette huset og trenger noen tips og råd. Bør jeg fortsette med beis eller maling for best resultat? Hvor mange strøk bør jeg regne med for overgangen fra mørkt til lyst hus? Og takker på forhånd for tips, råd og svar. Dekkbeis ble opprinnelig utviklet som en mellomting mellom beis og maling , men jeg føler at den nå ligger tett opp til maling.


Det betyr også at overflatestrukturen blir mindre fremtredende, forteller Jacobsen, som forklarer at grunnen til at det går lenger tid før dekkbeis eventuelt flasser av sammenlignet med maling , er at påføring av dekkbeis gir noe tynnere sjikt. Ved bruk av vanlig maling , lakk eller beis til tre og interiør, er løsemidlet i malingen det største forgiftningsproblemet. Spesialmalinger kan være giftige på andre måter. Derfor brukes det mindre av titanoksid eller andre dekkende pigmenter i beis i forhold til i maling. Er det en mørk kvist i bordet skal den sees tydelig mot det lysere treverket selv om alt har fått et lag av fargestoff.


Bytte fra vann til oljebasert maling. Tviler på at det er tilfelle så mye malingseerfaring som du beskriver at du har fra før, men kan det være beis du har. Bortsett fra at det kan oppstå mindre fargeproblemer, fungerer maling oppå beis uproblematisk. Det motsatte er ikke mulig.


Har du først skjult trestrukturen bak et par strøk med maling , får du den aldri tilbake - med mindre du sliper ned hele huset. Da vil ny kledning være enklere. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Fremgangsmåten er rett og slett. Beis fra før = beis , oljedekkbeis eller maling.

Dette panelet er beiset med oljedekkbeis. Jeg byttet fra oljedekkbeis til Drygolin Extrem oljemaling for etpar år siden. Beisede hus kan overmales med dekkbeis , eller maling om du ønsker å bytte farge. Er huset malt med linolje er man vel dømt til å bruke linolje. Du kan fint bytte fra beis til maling , men det krever litt ekstra arbeid.


Uansett hvilken behandling du velger: Ikke mal over skavanker. Alvdal royal treolje egner seg best til vedlikehold av store overflater som terrasser og utvendig kledning, i tillegg til bruk på snittflater, endeved og til oppfrisking av Alvdal Royal behandlede produkter. Oljen må blandes med white spirit for å lette påføringen samt øke inntrengningen i treverket. Allikevel dro damen til butikken for å handle og presterte å bli lurt av personalet til å kjøpe vannbasert.


En grunn til å holde seg til beis , er at en beiset vegg alltid vil puste uansett hvor mange ganger du beiser. En isolert yttervegg i et hus må nemlig alltid være tettere på innsiden enn på utsiden. Beis er en overflatebehandling som trenger inn i veden og lar treets struktur og overflate være synlig. Fra å ha gulnet furu fra topp til tå, ble atmosfæren i hytta i Tuddal lun og behagelig, med en gjennomført bruk av beis i naturens egen fargeskala.


Fremst av alt kan du velge å beise hytta, og på den måten fremheve treverket og strukturen på en måte som virkelig lar naturen komme til sin rett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg