torsdag 18. februar 2016

Hvordan farge ettervekst mørk

Du farger lengder og spisser selv om det kun er ettervekst som trenger farge. Du tenker ikke på forpigmentering når du skal farge fra lyst til mørkt. Forpigmentering betyr at du først må farge håret i én grunnfarge, og deretter legge den ønskelige fargen over denne slik at du unngår at håret blir oransje, ujevn eller misfarget. Ikke se på forsiden av pakken, men på baksiden for å få et bedre bilde av hvordan fargen vil bli på deg selv. Hold deg innenfor de samme fargetonene som håret ditt opprinnelig er, råder Fisher.


Ikke gjør drastiske endringer på egenhånd.

Vil du gå fra mørkt til lyst eller fra lyst til mørkt , oppsøk en profesjonell. På denne måten blir det ikke en hard ettervekst , men heller en mer gradvis, sier Algrøy Hansen til Kvinneguiden. Tørrsjampo matter ned. Det vanligste er likevel at man opplever å ha en mørkere ettervekst siden man som oftest legger lyse striper i håret.


Noen liker en mørkere farge i bunnen, andre hater det. Disse fargene gir glød til mørke hudtoner. Gå gjerne også for noen velvalgte striper i en lysere tone, som gir et ungdommelig liv og spill i håret. Ekstremt mørke bruntoner kan se hard og kunstig ut mot moden hud.


Mange som begynner å bli grå gjør den feilen at de farger hele håret hver gang.

Dersom du skal farge grå ettervekst er det viktig å holde seg til naturlige farger , samt bare farge bunnen, så godt det lar seg gjøre. For noen år siden skylte en bølge ved navn ombré over det ganske lan og alle skulle plutselig til frisøren for å farge på seg ettervekst. Bruntoner fra røttene som strakk seg ned til rett over øret, og platinablond nederst var toneangivende for unge jenter. Forskjellen fra da til nå er at etterveksten faktisk skal være naturlig.


I motsetning til foliestriper der håret pakkes inn ser jeg nå hvordan Irina har lagt stripene, siden de males direkte på håret. Nå bruker jeg en farge over etterpå siden jeg ikke vil ha en altfor lys farge. Neste steg er å tørke håret slik at det fremdeles er vått, men at det ikke renner av håret, og deretter påfører jeg fargen i. Da må du også lese bruksanvisningen nøye slik at du blander riktig. Siden Ida allerede hadde fargebehandlet hår, måtte håret forpigmenteres.


Forpigmentering går ut på å tilføre håret røde fargepigmenter for at fargen skal sitte bedre, og for å unngå at fargen blir matt. Når man farger håret, skal fargen ofte påføres i tørt hår. Håret bør ikke være nyvasket fordi fettet i hodebunnen funderer som en god beskyttelse mot hodebunnen. Det finnes også tre typer av naturlige hårpigmenter.


De mørke hårpigmentet er størst, de lyse er noe mindre mens de røde hårpigmenter er mye mindre. Mørk ettervekst - kjerringråd. En innsender har sendt oss et lite tips som hun mener fungerer bra mot problemet. Hun skriver følgende.


Må du stripe eller farge håret hele tiden fordi det kommer mørk ettervekst ? Har du ufarget ettervekst , så trenger du ikke bleke den - bare håret som er farget.

Hvilken farge du skal velge kommer helt an på hvordan din naturlige farge er. Du kan ikke gjøre ditt naturlige hår lysere med en farge - da må du bleke det også før du farger over. Men no etterca år med samme farge (fargar kun ettervekst ) har eg måtta skifta til 6. Og i tilegg får håret mitt alltid rødskjer. Er naturlig mørk kommunegrå.


Hvordan farger man riktig? Start med å dele inn håret i små seksjoner, slik at du får jobbet med mindre områder, og beveg deg gradvis nedover med små partier om gangen. Hva må man tenke på for å lykkes med hjemmefarging? Les pakningsvedlegget nøye. Selv om du har farget håret hjemme før er det ikke sikkert at dette produktet har samme virketid.


Ikke la deg skremme av at fargen ser mørk eller annerledes ut, la fargen virke ferdig. Hårfargen reagerer med luften og vil se annerledes ut i flasken, i vasken og ikke minst i håret enn det faktiske resultatet. Hei kjære søte :) Som dere vet så er jeg i prosessen å bli blond igjen, og den prosessen krever en hel del tålmodighet. Mens jeg venter på at hårfargen sakte men sikkert slipper taket, så kommer det jo en hel del ettervekst. Og lys blond ettervekst er faktisk ganske mye verre enn mørk ettervekst.


Jeg har latt håret vokse slik at en centimeter med gråhvit ettervekst lyser opp hodebunnen. Etter årevis med farging hver 3. Frisøren setter lyse striper i mitt ellers mørke hår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg