mandag 22. februar 2016

Hvilke farger passer sammen med blått

Fargen Midnatt fra Butinox er en blåfarge som passer ypperlig i et soverom. På fargekartet er den satt sammen med Havblå samt en grønn, et par brunaktige og en fersken nyanse. Men vi kunne tenke oss et interiør med en myk, dempet atmosfære med blått ton-i-ton.


Hvilke farger passer sammen med blått

En kombinasjon med tydelig appell til mange, er blått og natur. Der flere nyanser av blått brukes sammen med varme naturtoner av brunaktige farger og naturmaterialer. Det gir en rolig og lun atmosfære som er lett å like. Foruten fargene er kombinasjonen av materialer, mønster og tekstur avgjørende for hvordan helheten blir.


Med tre farger får du en mer frodig palett. Varierer du disse i ulike nyanser og materialer får du et rolig og behagelig rom. Smeller du til med komplementærfargen rødoransje som en tredje farge , blir det mer liv i det rolige parforholdet, og det blir mer energi i paletten.


Vi kan herme etter musikk også når det gjelder å sette sammen flere farger. Som i musikk kan vi lage harmoniske akkorder med farger. De kan dannes av en, to, tre, fire eller flere farger. En som har satt dette i system er Johannes Itten, som foruten å være maler også var en stor fargepedagog. En lys blå farge som er høyt elsket på barnerom.


En grønnaktig blå farge som de siste årene har fart som en vind over landet. Hvilke hvittoner passer sammen ? Kritthvit, med et svakt kjølig slør. Den skaper stor kontrast til andre farger siden den er såpass hvit.


Setter du Chi sammen med Egghvit eller Bomull, vil de se enda mer gulaktige og litt skitne ut. Her får du en beskrivelse av alle fargene i det nyeste LADY-fargekartet, med tips til hvilke hvitfarger som passer best inntil: blått tema, grønt tema, hvitt tema. Detaljer som vinduer, dører og lister kan du male i den fargen du ønsker med LADY Supreme Finish. Den kommer i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.


For det at Egghvit og Bomull passer til alt, er dessverre en myte…! La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg. Tidløs fungerer til både Egghvit og. Trond Rømsøskar henter frem fargesirkelen når han skal forklare hvilke farger blått passer sammen med.


Hvilke farger passer sammen med blått

Når du bruker litt oransje sammen med blått så får du et mye mer spennende og kontrastfylt interiør, fordi den er en komplementærfarge som ligger på andre siden av fargehjulet. Men hvilke farger skal vi velge til hvis. Dette passer sammen med. Jo mer rødt det er i den brune, dess mer grønt i den blå komplementære fargen ,. En sikkert vinner er kombinasjonen grått og blått mener Klæboe Mørkve. Få interiørtips sendt direkte til innboksen din!


Hvis du finner noe sånt, kan det være verdt å prøve. Ellers er det mange fine kaldere grønnfarger som går bra sammen med blått. Men det er litt vanskelig å si uten å se det med egne øyne. Blå er havets og himmelens farge og har en tydelig svalende effekt. Blå egner seg derfor utmerket til sør- og vestvendte rom som får mye varme fra solen.


Blå og grønn er en vanlig fargekombinasjon, som sammen skaper en frisk følelse av hav og sjø. Gråtoner i kombinajson med blått gir et elegant uttrykk, mens rødt og blått sammen kan. Gul maling kan kombineres med svart, grønn, blå , rød og lilla. Det anbefales ikke å skape disharmoni av farger ved å kombinere gul med lilla, rosa, grå og blå nyanser.


Gyllen nyanse passer godt sammen med rødt, oransje, rosa, oliven og lilla blomster. Blå i små mengder passer også i oransje. Heller ikke: Rø blå og gul ikke passer så fint sammen.


Hvilke farger passer sammen med blått

Lilla, grønn og oransje er ikke en vinnende kombinasjon. Brun, svart, hvit og grå Fargene brune, svarte og hvite og grå er nøytrale farger. Med brun dress alle farger som også forekommer i naturen i denne fargen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg