onsdag 10. februar 2016

Hvordan fungerer mekanisk klokke

Lurer du på hvordan en klokke fungerer , og hva det er som får den til å tikke. Hvordan en klokke virker. Det vil si at klokken ”slår” ved at to små hammerarmer angir time, kvarter og minutter.


Men jeg pleier bare å si at den ikke trenger batteri. Det er mange svært store klokker , slik som den ikoniske Big Ben i London, England.

Store klokker som dette produsere presise tid til tross for sine enorme deler og er populære for deres estetiske verdi. En annen populær type mekanisk klokke er unikt gjenkjennelig bestefar klokke , kjent for sin høye tre tilfelle. I et vanlig mekanisk urverk brukes det ca.


Dette bidrar til at uret går så friksjonsfritt og nøyaktig som mulig. Etter en tid oppstår slitasje og oljen tørker inn. Normalt trenger et mekanisk ur overhaling hvert 4. Et Mekanisk ur er den ultimative repræsentation af stil inden for den tikkende urverden.


Fantasisk å kunne sitte ved benken å skru på desse klokkene.

Deler på denne siden. Hjelp for tilgjengelighet. I realiteten vil imidlertid en godt justert mekanisk kvalitetsklokke kunne passere kravene med glans, og vel så det. Men avvik så lavt som 5-sekunder per år, er foreløpig forbeholdt de ypperste batteridrevne klokkene.


Batteridrevne klokker , som Casio G-Shock og Suunto, er vanlig blant militært personell. En bestefar klokke er et populært møbel ikke bare til pynt, men for praktisk sin også. Bestefar klokker er kjent for å holde ekstremt nøyaktig ti så lenge de er riktig innstilt. Et stort pendelen henger i midten av klokken.


Klokkene arbeide på tyngdekraften. Stort utvalg av klokker og ur. Lave priser og hurtig levering. Herreklokker, dameur, dameklokker, dykkerklokke, sportsklokker, sportsur og pulsklokker. Mekanisk mantel klokker er enda mindre, er vanligvis lett nok for en person å flytte rundt, kan vises nesten hvor som helst, og kan komme i et bredt utvalg av unike stiler.


Gammel mann, ved hjelp av et fenomen som går foran med en forutbestemt hastighet, som månens faser, var i stand til å måle tidsforløpet. Sundials, stearinlys og timeglass gikk foran moderne klokker og klokker vi bruker i dag. Urmekanismer har utviklet seg i mange år.

Dette har tilsynelatende funket fint på min bil, klokka kom av seg selv igjen når jeg byttet batteri bla. Har uansett forståelse for at Audi ikke vil garantere at det fungerer her oppe så lenge vi er utenfor tiltenkt område for tjenesten. En mekanisk klokke er langt mer avansert enn en quartzklokke, og høyt verdsatt av entusiaster over hele verden.


Alle virkelig eksklusive og dyre ur er mekaniske, men Tissot har likevel klart å lage mekaniske klokker av høy kvalitet til en pris de fleste kan leve med. Alle Tissots urverk kommer fra egen fabrikk - ETA. Men som mange andre så rører jeg ikke klokka mellom og 0 og det med god margin.


Så nåre man reiser til USA og skal stille klokka tilbake med til timer, så må man tenke på det og ofte må man gjøre enten før man reiser eller vent til man er der litt før man kan stille klokka. Alternativt, thanks god for GMT. Informasjon som kommer via nettet dukker også opp på klokka. Det handler altså ikke primært om å sjekke tida, men om å slippe å drasse på stadig større mobiler. Men det er ennå et stykke igjen til et armbåndsur kan erstatte en mobil.


Siden den blir stående fast fungerer selvsagt ikke knappen. Tenkte ikke så mye over dette og satte det på ‘to-do’ listen å skaffe ny klokke. Da jeg nylig fikk tilgang til termografi kamera tok jeg noen bilder av sikringsskapet.


Oppdaget da at selve ringetrafoen var varmere enn resten av sikrings-skapet, inkludert måleren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg