tirsdag 9. februar 2016

Flyvende lykter

Flyvende lykter

Finn lykter i vårt brede sortiment av handy utstyr til villmarkslivet. Felleskjøpet har et stort utvalg av lykter , alt etter ditt behov! Vi hjelper deg med å finne det riktige utstyret som passer ditt behov!


Flyvende lykter

Ikke forbud mot kinesiske lykter. I Norge har vi ikke et generelt forbud mot kjøp, salg og bruk av kinesiske lykter. Alle har likevel en plikt til å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en måte som gjør at brann forebygges.


Kinesiske lykter er flyvende bål du ikke kan kontrollere, så vær veldig forsiktig hvis du skal bruke disse. Sist vunter var jeg i 75årsdagen til min ungdommelige venninne, i et selskap arrangert av hennes datter. Unge og gamle var samlet.


Flyvende lykter

Det var så vakkert og tusen ganger bedre enn kruttluktende, bråkete fyrverkeri. Lanternene, som brenner i minutter, kan stige 400–6meter opp i lufta. Det er helt lovlig å selge de.


I Storbritannia, der lyktene er mer utbredt enn her i Norge, rapporterer mediene hyppig om branner forårsaket av svevende lykter. Skylanterner, også kjent som flygende lanterner , kinesiske lykter , rislykter, thailandske lys og fredslykter, kan neste år bli forbudt på grunn av. Dette er i praksis flyvende bål som kan gjøre stor skade. Hvis en lanterne faller ned mens den fortsatt brenner, kan den starte branner både i hus og.


Hva er vel ikke kulere enn å sende opp en flyvende lanterne og ønske seg noe? Siden ble de brukt i festivaler og seremonier rundt om i hele verden. Slik kan de sees av et mangfold mennesker fra lang avstand. Tidligere i vinter tok huset til Einar Schjølberg og Tove Merethe Selnes fyr da en flyvende lampe landet i en rottingsofa på altanen.


Interessen for kjøp og bruk av svevende lykter , eller såkalte kinesiske eller thailandske lanterner, ser ut til å bre om seg her i landet. I Oslo er slikt forbudt Brann- og redningsetaten i Oslo anser bruken av slike lykter som en stor brannrisiko. De gir dermed ikke tillatelse til å bruke slike lykter i Oslo. Operativ direktør Geir Nedregård i AS Lufttransport i Tromsø har ansvar for ambulanseflyvningene i Norge, og sier til Lofot-Tidende at flyvende lykter som dette kan utgjøre stor fare.


LES OGSÅ: Mer fly-turbulens i vente - Hva som kan skje dersom et fly treffer en slik, blir spekulasjoner fra min side. Lykter De sterkeste (og dyreste) hodelyktene trenger du når du sykler off road i skogen i den mørke årstiden. Skal du trene langrenn eller løpe er det er fordel og gå noe ned i lysstyrke og vekt. Drøm deg bort med flyvende lykter Kjempeopplevelse for barna. Hvite flyvende lanterner som gir ett vakkert syn på himmelen.


Tænd og se din Kom Loy stige op mod himlen som en flyvende lanterne. Vi tenner våre lykter når det mørkner, heter det i julesangen. Rundt nyttår kan det bli tent hundrevis av såkalte kinesiske lykter – eller varmluftsballonger i Tromsø.


Han anmoder folk om ikke å benytte flyvende lykter under årets nyttårsfeiring. Slik situasjonen er nå, hvor det er tørt, varmegrader og en del vin er de et stort usikkerhetsmoment. Man tenner på og lyktene drar avgårde, helt ukontrollerbart.


Nå er det sesong for kinesiske lykter , som mange vil pynte høsthimmelen med. Alle som har sendt opp en kinesisk lykt vet at den tar seg vakkert ut mot en mørk høsthimmel, og disse lyssprederne blir mer og mer vanlig også i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg