onsdag 7. august 2019

Slitesterk maling til trapp

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Byggprodukter for Nordisk klima. Stort sortiment, les mer her. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkerte trappevanger og rekkverk.


Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Her er en guide til hvordan du finner riktig maling til det du har tenkt å gjøre.


For alle flater i hjemmet finnes malinger som kan brukes for å forskjønne eller gi bedre bruksegenskaper.

Hva rommet brukes til , hvilken familiesituasjon du står oppe i og hvilket sluttresultat du ser for deg, påvirker også hva som er det beste valget. Gå over trappen med pussepapir og skrape, og bruk sparkel for å fjerne ujevnheter. Det er praktisk å bruke en smal rull for å male trapp , da kommer du til i alle kriker og kroker. Trappen er ofte behandlet med lakk eller maling fra før.


Det er også et poeng at stjerner gulvmaling er ganske kostbar, med en stor rull vil du miste mye maling som sitter i rullen. Lady Minerals kalkmaling tar naturen på alvor, og resultatet blir både matt, mykt og varmt. Dersom det er hakk eller slitasje i treet må du i tillegg sparkle, noen ganger bør trinnene helsparkles. Det er en vannbestandig, slitesterk maling som gir vakre, levende vegger med et unikt fargeutterykk og en kalket overflate.


Resultatet blir ikke på langt nær like godt som en ny trapp som er fabrikkmalt. I praksis bør trappen demonteres før maling for å kunne nå til i alle kriker og kroker. Skal male en trapp som i der selve trappen i utgangspunktet ubehandlet tre og gelenderet er malt i en not so lekker blå farge.


På veggen ved siden av trappen skal jeg ha tapet. Gamle trapper kan bli som nye ved å pusse dem opp med maling , teppe, nye trinn eller andre enkle grep. Jeg har ei ubehandlet trapp som jeg vurderer å male hvit.


Skal ha hvitt panel i gangen påde oppe og nede, Hvitt tregulv i gangen oppe og litt uvisst hva vi skal ha i gangen nede. Her får du tips om hvordan du pusser opp trappen.

Hvis du trenger å bruke trappen mens malingen tørker, bruker du maskeringsteipen til å sette et kryss på annethvert trinn. Så nå lurer jeg på hvilken maling dere andre som har malt trapp har brukt, hvilken farge dere har, og om dere har bilde. Disse trinnene venter du med å male.


Først pensel, så rull. Finn fram gulvmalingen. Start med å male kantene med en liten pensel, før du henter minirullen og legger maling på de større flatene. Slitesterk maling til tre- og betonggulv! Vil du gi nytt liv til kjellergulvet, stuegulvet, trappen eller andre gulv som utsettes for slitasje?


Denne gulvmalingen fra Hard Head er slitesterk og kan brukes på alle tre- og betongflater. For ubehandlede og malte gulv. Velg en slitesterk maling , som er egnet til gulv. Den korte tørketiden gjør at du kan påføre strøk nr eller benytte trappen i løpet av kort tid. Trestjerner Gulvmaling er en slitesterk maling som er lett å legge på jevnt, og den kan kan blandes i den fargen du.


Har malt med gulvmaling og jeg var redd trappen skulle bli glatt, men det ble den ikke. Har noen et godt forslag til hva slags maling jeg skal bruke for utvendig trapp i mur. Overflaten er tettere og er lettere å vedlikeholde og holde rene.


Tripp trapp -stolen fra Stokke er en klassiker vi alle kjenner til , og stolene har gjerne lang holdbarhet. Men trender endrer seg, og en slitesterk stol kjøpt på 80-tallet - eller kjøpt brukt - ser ikke nødvendigvis særlig fancy ut. Heldigvis er det enkelt å friske opp stolen, ved å male den i en frisk, trendy farge. Vi er en forholdsvis stor familie og vi har mye trafikk opp og ned denne trappen.


Til sommeren blir det nytt maleprosjekt. Selv om jeg grunnet og malte flere ganger med slitesterk maling , er malingsbelegget blitt for tynt på områder med stor slitasje (ytterst på trinnene og på kantene på rekkverk). Omleggingen til den nye overflatebehandlingen skjer fra januar i år. Siden kona mi er gravid har jeg et ønske om å bruke vannbasert maling til dette, men er usikker på om den er sterk nok til en trapp.


Neste gang blir jeg å male flere strøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg