torsdag 1. august 2019

Plassering av lys i garasje

Vi bygger din drømmegarasje tilpasset din tomt og bolig! Gratis frakt, rask levering og gode priser! Se hvor raskt investeringene dine kan vokse hos Nordnet.


Du vil få en lys garasje , uten at det blir ubehagelig lyst. Visst du tenker at det blir en iskald garasje , så bør man vurdere Tlysrør i stedet.

Tlysrør fungerer dårlig sammen med sprengkulde. Garasjen er ca meter brei og ca meter lang. Den har vinduer som slipper inn lys når det er dagslys, men det vil jeg ikke ta hensyn til når jeg dimensjonerer belysning. Det er jo tross alt mye mørketid her i landet. Mottar gode råd med takk.


Hvor mye lys vil jeg trenge? Jeg har lysrør på watt i min garasje , pluss en sparepære på 20watt som går på garasjeåpneren.

Det gir bra og jevnt lys , og med to av lysrørene på, lyser. Pen, firkantet utelampe som gir et veldig bra lys. Denne lyser både oppover veggen og ned mot bakken og har justerbar lysspredning. Lampene er enkel og dekorativ og kan brukes de fleste steder. Hvilken type belysning anbefaler dere å ha inni en garasje ? Blir ingen arbeidsbenk, men må ha lys nok til å stå med motorsaga og sage ved.


Holder på å kle garasjen innvendig, og funderer på plassering av spottene. En stripe i midten for lys mellom bilene hadde vært kjekt, men der. Har kjøpt inn bokser og spotter, men er usikker.


Innvendige mål er ca. Dobbelport på meter kompliserer litt, syns det blir litt tett mot veggen om jeg skal få en stripe på hver side av den når den er oppe. Litt avhengig av hvor jeg ender opp med å plassere det ønsker jeg tilbakemeldinger på om tingene skal pakkes inn på noen måte. Automasjon - Lys i garasje anlegg.


Det skal være mulighet for manuell styring av lyset også når portene er åpne eller lukket. Ombudsmannen kom i den saken til at § 29-skulle inngå som et relevant moment ved tolkningen av planbestemmelsen. En del av tiltakene som er unntatt fra byggesaksbehandling har liten eller ubetydelig innvirkning på naboeiendommer.

For mindre konstruksjoner og anlegg er hensynet bak kravet om avstandsbestemmelsen i pbl. For en vanlig garasje er det brannkrav som i stor grad bestemmer avstander og hvordan du best kan plassere garasjen. Lysene skal ikke nødvendigvis stå på rekke, de skal stå der det er optimalt. Ikke glem tak og vegger. Installer LED-downlights i takskjørtene.


Downlights er praktisk og gir stilig effektbelysning, men også et godt lys. Dimmer og bevegelighetssensorer er smarte alternativ. Lys også opp endeveggen av huset med lamper som går ut og ned. Lys på terassen er hyggelig i dunkle sensommerkvelder.


Lys i vakre blomsterbed eller på busker og trær kan skape hyggelig stemning. Hva med å plassere slange av lys bak grillen, rundt hele underkanten av. Lekker LED- belysning ettermontert på garasje. TEKstiller videre krav til konstruksjonssikkerhet og brannsikkerhet i garasjer. Plassering av lyspunktene vil påvirke det helhetlig.


Garasjer skal ha tilstrekkelig ventilasjon, og eksosgasser skal ikke kunne trenge inn i andre deler av bygningen. En parkeringskjeller kan være tilstrekkelig sikring mot at radongass trenger inn i øvrige deler av bygningen. Har stk 2x36w i garasjen ( 49kvm).


Helt ok lys , fikk de billig gjennom jobben. Vil gjerne ha forslag hvis noen vet om bedre alternativer til lys i garasje og som ikke koster så veldig mye :-) Tenkte å styre de med f. Nærhet til eget bygg Hvis du velger å la garasjen være sammenbygd med huset, skal konstruksjonen mellom garasje og hus være gasstett slik at eksos ikke trenger gjennom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg