fredag 30. august 2019

Male tak og vegg i samme farge

Når passer det best å male tak og vegger i samme farge ? Dette passer egentlig nesten alltid og i alle rom. Spesielt i de lysere nyansene, da er det i av tilfellene en god idé. Unntaket er hvis rommet er veldig stort, er et oppholdsrom og du har en mørk farge på veggene, og da særlig hvis du har standard 2takhøyde.


Fargene gir stuen en eksklusiv look.

Til vegger malt i rene hvitfarger passer det best å male tak , lister og andre detaljer i samme farge som veggen. De trendy greige fargene har innslag av rødt og vil også gå fint mot rene hvitfarger i taket. Rene gråfarger, og grått som trekker mot blått eller lilla, oppleves som kjølige.


I mange andre land er det vanlig med glatte vegger i gips som er malt, og så er lister, dører og tak i heltre eik. I Norge har vi lange tradisjoner for panel på veggene, derfor blir ofte listene malt. Men det er lov å tenke litt utenfor boksen. Malte gulv kan godt få samme farge på gulvlistene, eller en litt mørkere nyanse av samme.


Listene er malt i samme farge som veggen , noe som fungerer fint på dette rommet.

Nå skal dører, tak og vinduskarmer males i samme farge. Og har du en hvit kommode – vel, da maler du den også. Vi hjelper deg å velge riktig løsning til din bolig.


Uansett hva valget blir, får du et bedre innemiljø, og sparer penger på oppvarming. Vi installerer og utfører service på varmeanlegg, kjølemaskiner, aircondition og varmepumper, ventilasjonsanlegg, og alt av rørleggerarbeid. For eksempel kan du male hele rommet ( vegger , tak , vinduer, dører og evt. gulv) i samme farge. I følge min malermestersvigerfar bør man velge taklister som er samme farge som tak.


Ettersom grunnen er at man ikke skal bryte helheten med en kontrastfarge (trehvitt for eksempel) så høyt oppe på veggen , så regner jeg med at det å male listene i samme farge som veggfargen også går fint. Samme farge på vegger og tak ? Fra venstre: Smooth White, Tidløs og siste bilde på høyre er malt i fargen Linblå. Her har vi malt taket i tre forskjellige farger.


Fargesett taket og få et lunt rom. Når Ola og Kari skulle male den nye leiligheten fikk de tips om å prøve en mørkere farge i taket. Se hvor fint det ble hjemme hos Ola og Mari. Det angrer de ikke på! Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment.


Bestill hotell i Male By.

Se bilder, les kundeomtale og book! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Tape langs veggen , mal i taket og litt innpå tapen med veggfargen, mal så taket to strøk.


Da vil veggfargen legge seg inn i de små lommene som blir langs tapen og takmalingen utenpå tapen. Når tapen så dras av (før det er 1 uttørket, samme dag det er malt) får man en perfekt strek. Tapet er et must for å gjennomføre hotellstilen – gjerne på alle fire vegger ! Og ikke vær redd for mønster – da kan du vise enda mer personlighet i interiøret. Ett tips her er å male tak og gulvlisene i samme farge som tapeten for å strekke veggen og dermed øke romfølelsen.


Jeg har nesten ingen prosjekter hvor vi ikke maler karmene i dag, sier hun til kk. Umalte trelister i kombinasjon med lyse tak og vegger kan gjøre at. Skal du også male taket også kan du med fordel velge samme farge.


Hvitt er vanligst, men det kan også bli fint med en annen farge. Hvis du skal male veggene også, bør du begynne med taket. Jeg har ikke sett vegg og list med samme farge , men derimot tak og list i samme. Slik maler du vegger og tak - steg for steg. Skal du male vegger og tak , er det en god ide å lese mer om prosessen og maleteknikk her.


Man kan nemlig fort bli så ivrig etter å komme i gang med malearbeidet at man helt glemmer viktige trinn som tildekning, sparkling og rengjøring. Litt enklere å male også kanskje, dersom listene er av den tyoen som har en malerkant nederst. En liten utfresning som du kan føre penselen langsetter).


Hvordan male vegg Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vegger inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg