torsdag 29. august 2019

Spekemat kurv

I vår varebeholdning finner du et variert utvalg av norskprodusert spekemat med høy kvalitet. Vi importerer også et utvalg av den kjente og populære spanske spekematen, som serranoskinke og salami. Gourmetkurven har smakfulle matgaver med spekemat fra Smedstuen Går hjemmelagd gelé og syltetøy, eplemost, sjokolade, kaffe og krydder.


Så hva er vel bedre ennå gi viktige mennesker rundt deg gaver fulle av inspirerende smaksopplevelser? Gourmetkurven eies og drives av Birgit Hårtveit som til daglig holder til på Smedstuen Gård i Eidsvoll. Piknikkurv med spekemat 1.

I Kurven får du komplett sett til personer, stk bestikk, vinglass, salt og pepperbøsse, vinopptrekker, fat, servietter i matchende farge. En kurv full av smakfull gourmetmat, eller spekemat vil derfor bli godt mottatt av de aller fleste. Kurven er foret med plastikk på innsiden slik at den kan brukes til blomster etter at maten er fortært.


Gjennom flere besøk hos ulike spekematleverandører, har vi komponert forskjellige esker fylt med spekemat av høy kvalitet. Vi har også mange års erfaring innen storhusholdning. Valdres har lange tradisjoner for egen lokalprodusert mat. Fra gammelt av var det helt nødvendig å kunne behandle de ulike råvarene for å ha mat på bordet, også på vinteren.


Rakfisk, speking av kjøtt, sylting av bær og ysting av melkeprodukter til oster, for å nevne noe. Bevisst satsing gjennom flere år har gjort oss til en av markedslederne på dette området.

Vi har tre kampanjer i året, jul, påske og sommer. Vin til spekemat - I Norge har vi lange tradisjoner for salting, tørking og røyking av mat. Spekemat i trekasse liten.


Nederst på siden finner du produsenter og forhandlere av spekepølse og kurv fra Valdres. For å kunne konservere og lagre mat er det lange tradisjoner for spekepølse i Valdres, eller som mange lokale kaller det, kurv fra Valdres. Salami Skivet Go og Mager Gilde 130g.


Savner du et produkt her? Først og fremst fordi det er godt med noe salt til den fete osten, i tillegg til at smaken og konsistensen av spekemat passer godt til bløte oster. Spør gjerne i ostedisken om de har tips om et par oster som er gode til spekemat , og gode spekeskinker som passer til ostefatet. Her lages de på tradisjonelt vis, uten bruk av tilsatt bakteriekultur.


Det finnes minst ulike kurv for salg i Valdres, og sikkert enda flere om en regner med alle som bare lager kurv til eget bruk. Den perfekte gaven til dine ansatte, venner eller andre som har alt. Til julens buffeter er go norsk spekemat et selvskrevent innslag.


Lag en liten anretning med pølser med ulik smak, deilig skinke og gjerne et speket lammelår. Lokalprodusert pålegg. I år serverer jeg blant annet syltede eplebåter, Rørosrømme, flatbrød og focaccia som tilbehør.


En god spekeskinke hører med når en skal servere spekemat. Ost er også godt tilbehør sammen med spekemat.

Jeg valgte Manchego denne gangen. Som tilbehør til osten (og spekematen) smaker det også godt med litt chilimarmelade. I gamle dager ble all spekemat laget hjemme på gårdene rundt om i landet. Mye har forandret seg og få tar seg tid til denslags sysler i dagens samfunn.


Moderne bedrifter har overtatt og spekematen kjøpes ferdig i butikkene. Noen synes imidlertid at det er spennende og morsomt å gjøre det selv, og de. Les mer om denne saken. Dessuten er det enkelt å beregne hvor mye mat man trenger per person, og justere handlelisten i forhold til hvor mange gjester som kommer.


SPEKEMAT : Konsistensen og smaken av spekemat passer veldig godt til ost fordi det et godt med noe salt til den fete osten. FERSK FRUKT: Gjerne søt og godt modnet frukt som pære, aprikos, fersken og druer. TØRKET OG MARINERT FRUKT – Tørket frukt gir mye sødme, og de er myke og gode. Prøv fiken, dadler eller mango. Lise Finckenhagens salat med jordbær og tre sorter melon passer godt til spekemat og annen salt mat.


Velg blant favoritter som rødvinspølse, elgpølse og baconpølse i vår nettbutikk med spekepølser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg