mandag 1. april 2019

Hva symboliserer fargen rosa

Farvene påvirker oss mer enn vi tror. Med litt forståelse for bruken av, og hvordan vi påvirkes, kan vi faktisk bruke farvene aktivt til å skape energi i våre liv. Både fargen på rosen og antall roser har en symbolikk.


Betydning av farge på rosen. HVa betyr røde roser ? Røde roser symboliserer kjærlighet.

Magenta er en kraftig nyanse av rosa som brukes som en av fire basisfarger i vanlig firefargetrykk og i fargeskrivere. Den hvite rose symboliserer glade kjærlighet, uskyld og renhet. Disse rosene er vanligvis brukes i bryllup. Oransje roser betegne ønske og entusiasme.


Dette er en sjelden farge å bli funnet for roser. Gul betyr vennskap og glede. Denne rosa rose er en stor “Takk” gave.

Her finner du rosa klær til kvinner. Hva sier rosa om deg? Vi kan mer eller mindre forestille oss hva denne fargen vanligvis er relatert til: sarte, forlokkende ting, høflighet og erotisk ømhet.


Noen fengsler maler veggene i fellesarealene rosa for å holde fangene rolige. Ett eksperiment hvor befruktet fiskerogn ble bestrålt med rosa lys, ga hunner og hanner. Med blått lys ble ingen fiskeyngel utklekket. Både mennesker og dyr lar seg påvirke av lysets fargeenergi, uansett om vi har fargesyn eller ikke. Det finnes kunstmalere som er blinde som kan føle fargen gjennom fingrene.


En hvit due symboliserer fred. Renholds og hygieneartikler er ofte hvite og emballert i hvitt. Hvitt er også månens farge , det uhyggelige, det blodløse likets og gjenferdets farge.


Det engelske ordet for rosa , pink, kjem frå nellik. Namnet på fargen kjem frå det latinske ordet for rose. Sykehus er hvite, kanskje også for lettere å avdekke smuss.


Men vi må også ta hensyn til at rosa er en veldig passende farge til å bruke i våre hjem ettersom det er en avslappende farge , og den avslører håp og kreativitet. Og i hans produksjoner bruker han kontrasten mellom svart og hvitt fordi, ifølge ham, det symboliserer flukten fra virkeligheten til drømmeland.

Van Gogh brukte også farger til å uttrykke sine følelser, og etterlot sterkere nyanser av gul og blå for å gi farge til sine åkere og stjernehimler. Sol, lys, varme og glede. Energi: misunnelse, bitterhet, falskhet, hat: orange: Glede, livsglede, aktivitet, vennskap.


Egenskap: Aktiverer varme, kjærlighet, aggresjon og utadvendt. Når det gjelder Roses, det er bokstavelig talt hver eneste fargen symboliserer en annen følelse. Den gule de står for vennskap. En mørk rosa rose er et symbol på takknemlighet mens en lys rosa rose symboliserer beundring og sympati.


Coral roser representerer indikerer ønske og orange seg fascinasjon. Rosa roser betyr betyr “Jeg. Svart symboliserer autoritet, makt, intelligens og kunnskap.


Finn ut hva din magetype sier om deg - Veien til Helse. Kvinner viser seg å foretrekke fargene lilla , blå og grønn, og våre mindre positiv til fargene. Farger spiller en viktig rolle i vårt hverdagsliv og har innflytelse på våre aktiviteter.


Blad til eldre har gjerne kalde og rolige farger. Varme og lyse farger : de som designer ungdomsblad bruker som oftest varme og friske farger for å tiltrekke deres oppmerksomhet. Men vær forsiktig med hvilke blomster du gir din hjertens utkårede –blomster har nemlig sitt eget språk. Du bør være forsiktig med bruk av fargenes betydning, fordi fargene kan ha helt andre betydninger i andre kulturer.


Det er et fantastisk språk, sier Lill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg