mandag 1. oktober 2018

Skylddelingsforretning

Skylddelingsforretning

En skylddelingsforretning var et offisielt dokument som tildelte nye eiendommer matrikkelskyld etter eldre regelverk. Dokumentet inneholdt blant annet den nye tomtens eiendomsidentifikasjon, kommune-, gårds- og bruksnummer, samt en tekstlig beskrivelse av eiendommen. Hvis det ikke strider imot noen lover, så skulle jeg gjerne fått hjelp til å finne skylddelingsforretning til min eiendom?


Skylddelingsforretning

Skylddeling ble bare foretatt i landkommuner. Ved skylddelingsforretning for å fastslå grensene ved oppdeling av fast eiendom, ble skylden for den oppdelendes eiendom fordelt på de nye bruksnumrene. Delingsforretning er en tidligere betegnelse som ble brukt om fradeling av et areal fra en fast eiendom, hvor den fradelte parsellen blir en ny grunneiendom med eget. Loven gjaldt bare for landkommuner.


I Bygningsloven av 18. Dersom grense for annen matrikkelenhet enn den det er rekvirert oppmålingsforretning over, er merket eller målt på nytt, skal kommunen sende brev med relevant. Ved å fylle ut feltene ovenfor vil du kunne motta en e-post med en lenke for å laste ned et PDF-hefte som inneholder grunnboksbladene tilhørende eiendommen. Panteregistrene er eldre registre til pantebøkene. For hver eiendom er det henvisninger til tinglyste dokumenter.


En tinglysing inneholder typisk en tekst som sier hva saken gjelder, her målebrev, så er det ofte dato for når noe er foretatt, her 17. Fant setninger matching frasen skylddelingsforretning. Oversettelse minner er skapt av mennesker, men justert av en datamaskin, som kan forårsake feil. De kommer fra mange kilder og er ikke kontrollert.


Det er det kommunen tar av vår eiendom (ifølge tinglyst kart). Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Du kan søke på vegnavn, adresser eller gårds- og bruksnummer.


Vil du heller finne en eiendom i kartet? Matrikkelen skal innehalde opplysningar om den enkelte matrikkeleininga som er nødvendig for planlegging, utbygging, bruk og vern av fast eigedom. Digitalarkivet er Arkivverkets publiseringskanal for arkivmateriale. Grensene beskrives med ord – det er ikke vedlagt tegninger.


Det kan også være tatt med bestemmelser om rettigheter og eventuelle heftelser i en skylddelingsforretning. Rettsbok Salten jordskifterett. Brev fra Forsvarets Bygningstjeneste, datert 18.


Skylddelingsforretning

Dokumenter som er nødvendige for å få tinglyst sammenslåingen. Sammenfoyning-skjema-eiendom. Om tjenesten (priser og regler) Ansvar. Dette ble gjort uten tillatelse og dispensasjon fra jordlovens § 12. Grenser ble gjerne fastsatt ved såkalte skylddelingsforretninger.


Den opprinnelige gården, hovedbølet, finnes det ingen grenseoppgang for. Eksempler på dokumenter som blir ført i panteboken er skylddelinger, målebrev, skjøter, festekontrakter, servitutter og pantedokumenter. En gammel avtale eller skylddelingsforretning , krever særskilt kompetanse for tolkning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg