tirsdag 16. oktober 2018

Navn på blå fugl

Liste over norske fugler er en oversikt over alle fuglearter som er påtruffet innenfor norsk ansvarsområde. Listen baserer seg på Norgeslisten per 31. Alle arter er oppgitt med artsnummer og kategori fra Norgeslisten, bilde, norsk og vitenskapelig navn.


Norsk navnekomité for fugl (NNKF) har hatt møte 10. Clements Checklist, ble gjennomgått. Dessuten har en utdødd art fått navn. Her finner du en oversikt over navn på dyr. Vi trenger din hjelp til å legge inn navn.


Har du ett eller flere navneforslag kan du selv legge til disse. Dette er en oversikt over mange fugler som hekker, har fast tilhold eller som er innom Norge i løpet av et vanlig år. Det finnes helt klart arter som ikke er listet opp her også. På det nåværende tidspunkt fører vi ikke drakter spesielt til turn,. Blå Fugl Ballettutstyr.


Navn på blå fugl

Klikk her for å få stor fil, lagre bildet på datamaskinen din og skriv ut. Presentasjon av fuglene: – Jeg har valgt ut fuglene ut fra hvem som telles på flest foringsplasser under Hagefugltellingen. Jeg har gruppert fuglene delvis etter utseende slik at det er enklest mulig for deg å skille fugler som ligner litt på hverandre. Her er en liste over navn til fugl. Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om opphavsrett til åndsverk.


Standfugl = Fuglen bor stort sett i samme område hele året Trekkfugl = Fuglen trekker sørover på vinteren Dersom fuglen har forskjeller i drakt etter kjønn og årstid så er det som oftest beskrevet i eventuell faktapost. Lite forskjell på kjønnene, men hannen har bredere magestripe. Isfugl er en liten og kompakt fugl med stort hode og langt, rett nebb.


Vingene og hodet noe mørkere, mens stjerten er sterkt asurblå. Kinnflekkene er oransje mens nebbet er mørkt. Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.


Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under. Fugler , slik som duer, måker og svaler kan av og til utgjøre store plager på bygninger. De lager bråk, og tilgriser fasaden. Har man først fått et problem, blir sjelden problemet borte av seg selv. Særlig når duer finner seg til rette, skal det mye til for å få dem vekk.


Navn på blå fugl

Ei typisk fjørdrakt for fuglar i denne familien er skinande mørk blå eller grøn på oversida og har einsfarga eller stripete underside, i regelen kvit eller raudleg. Hòlerugarar eller artar med biotop i tørre område eller fjellområde er ofte avdempa brune på oversida, slik som vi ser det hos sandsvale og klippesvale. Når du finner sommerfuglen som ligner mest, ser du navnet på norsk og latin. Men vent litt, kan det være en nær slektning? Klikk på bildet, og vips ser du alle sommerfuglene i denne familien, med forklarende tekst.


Sommerfugler er en orden av insekter som ofte kjennes på vingenes utforming, men spesielt karakteristisk er det at kroppen og vingene er dekket av skjell. Bildegalleriet på fugler. Har du papirbilder eller lysbilder kan disse sendes med tradisjonell post, så tar vi scannearbeidet. Adresse finner du her.


Navn på blå fugl

En fugl som sitter på en kvist, kan sove i timevis uten å falle ned. Når fuglen i hvilestillingen senker kroppen litt bakover, låser nemlig gripemuskulaturen seg fast, og grepet rundt kvisten løsner derfor ikke før fuglen aktivt bøyer seg fremover igjen i riktig sittestilling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg