torsdag 11. oktober 2018

Mekaniske urverk

Skal du lage et skikkelig gulvur eller en fin veggklokke er det kanskje en ide å spandere på seg et flott mekanisk urverk. Mekaniske urverk med klangstav for veggur. Fra Hermle i Tyskland kan vi levere som egner seg ypperlig for denne type klokker.


Denne modellen har en skikkelig klangstav som gir en flott lyd. En mekanisk klokke er langt mer avansert enn en quartzklokke, og høyt verdsatt av entusiaster over hele verden. Alle virkelig eksklusive og dyre ur er mekaniske , men Tissot har likevel klart å lage mekaniske klokker av høy kvalitet til en pris de fleste kan leve med.

Alle Tissots urverk kommer fra egen fabrikk - ETA. Forenklet kan man si at uret styres av svingninger. Jo flere svingninger, desto mer presist vises tiden.


De mekaniske urverkene er komplisert mikromekanikk som kun bør håndteres av urmakere. Sutterudklokke urverk. Det er her vi gir mekaniske underverk nytt liv.


Kom innom oss for å se hva vi kan gjøre for ditt ur. Når det gjelder rens av urverk stiller jeg meg veldig skeptisk til hvordan man i det hele tatt kan rense et urverk helt.

Det er jo noen vitale deler som ikke lar seg rense med urverket helt. Tenker spesielt på fjæren hvor energien til å drive urverket sitter. Denne ligger jo inni en slags beholder. Mange nye klokkekjøpere lar seg lokke av de mekaniske urenes historie, håndverkstradisjoner og kvalitet.


For ferskinger er det allikevel noen viktige momenter som er verdt å vite før kortet trekkes i terminalen. Blant annet at du ikke skal kjøpe klokke. Litt av poenget med et urverk er at det skal være nøyaktig.


En av de største utfordringene for mekaniske klokker, som også til en viss grad rammer kvartsur, er termiske variasjoner. De første urverkene var utelukkende mekaniske innretninger, som lagret energi i en opptrukket fjær eller tunge, hengende lodd. Det benyttes ennå mekaniske urverk , særlig til eksklusive, påkostede urverk. Slike urverk må vedlikeholdes med service i faste tidsintervaller (gjerne hvert 5. – 10. år). ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Dine personopplysninger brukes til å øke brukervennligheten på denne nettsiden, gi deg tilgang til administrasjon av din brukerkonto og andre formål som beskrevet. Magnetisme påvirker mekaniske urverk på mange forskjellige måter, blant annet kan det føre til at klokken stopper, eller at den viser feil tid. Hos Klokkeland tilbyr vi service og reparasjoner til mange typer mekaniske ur og urverk.


Alt sammen til rimelige priser direkte fra vårt verksted. Uret kan leveres i Oslo, sendes med posten eller hentes direkte av oss i Oslo-området.

Ingen oppgaver er for store eller for små. Urverk er teknikken som får klokken til å gå. I hovedtrekk kan vi kategorisere et urverk enten å være mekanisk eller kvarts. Forskjellen er at kvartsklokker beveger sekundviseren hakk for hakk, mens mekaniske klokker lar sekundviseren flyte i én mer eller mindre sammenhengende bevegelse.


De fleste mekaniske urverk ble i mange år laget av den sveitsiske produsenten ETA, som idag eies av den mektige Swatch-gruppen. Men etter at Swatch bestemte at de ikke vil selge urverk til andre merker enn de de eier selv, har stadig flere klokkeprodusenter begynt å lage sine egne urverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg