tirsdag 23. oktober 2018

Innrede gammel kjeller

Innrede gammel kjeller

SINTEF håndbok - tips og råd om innredning av kjeller. Bestill boken hjem i dag! Planer om å innrede kjelleren? Les tips og råd om innredning av kjeller her! Gammel kjeller ble som ny Bilde: Cedric Archer og privatbilder Den gamle kjelleren ble som ny etter at ekteparet rehabiliterte det 3år gamle huset i Melsomvik.


Drømmer du om mer plass i boligen din, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Innrede kjeller - Den komplette guiden. Sitter du på en ubrukt kjeller , har du et stort potensiale til å lage noe helt unikt.


Her går vi gjennom regler, typiske priser og tips når du skal i gang med innredning av kjelleren. Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der bredden er minst m og høyden minst m, og det er tatt forholdsregler for å lette rømning gjennom vinduet, sier Sintef Byggforsk. Når en endrer på denne karakteristikken ved å innrede vil det å lukke denne pustemuligheten (diffusjonsåpenheten) kunne produsere uønskede problemer - raskt. I et fuktig klima vil det være ekstra kritisk å stenge den naturlige fuktvandringen på nettopp innsiden ved bruk av plast.


Kondens oppstår der kalde og varme flater møtes. Jeg har nå planer om å innrede den ene delen av kjelleren. Det er god ventilasjon.


Jeg følger jeg med på byggeprosessen din da jeg har en ganske lik kjeller. Takhøyden er like liten (om ikke mindre), og gulv bør pigges og taket isoleres på nytt. Velger du å gjøre mye av arbeidet selv, er det viktig at du følger kravene.


Innrede gammel kjeller

Står du selv som byggherre i søknaden om bruksendring til kommunen vil du nemlig selv bære alt ansvar dersom noe går galt. Ombygging og innredning av kjeller til boligrom (kun tilgjengelig for abonnenter) gir oversikt over forhold som bør kontrolleres før kjelleren bygges om, og aktuelle tiltak ut fra registrert tilstand. Hei, vi har en kjeller som vi ønsker å bygge opp. Vi har satt opp stenderverk i tre.


Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende kjeller. Fortsatt søknadsplikt ved bruksendring. Mange er ikke klar over det, men omgjøring av kjellerrom eller bod til bolig er bruksendring, og bruksendring er søknadspliktig. Huseieren må derfor søke kommunen og få godkjenning før kjelleren tas i bruk som bolig. Vi skal innrede kjelleren og vil rive det vi har der fra før, da dette er.


To av rommene har gammel innredning på vegger, resten dreier seg om. Arild Grytøyr kjøpte dette huset med innredet kjeller for år siden. Artikkelen er over år gammel. Først måtte det rives, deretter måtte all gammel isolasjon rives ut.


Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren, både for. Når man først har vendt seg til å ha kjeller , er det vanskelig å leve uten de verdifulle kvadratmeterene under bakken. En kjeller kan ha et hav av funksjoner. Den kan brukes til alt fra oppbevaring, beboelse (hvis den er godkjent), hobbyverkste treningsrom, bryggerom eller som lekerom til barna.


Denne guiden gir en oversikt over priser og kostnader ved oppussing og utbygging av kjellere. Har du begynt å innrede en kjeller som ikke er beregnet på det, er utgangspunktet dårlig, advarer Knut Ivar Edvardsen fra Byggforsk. TV-stue, vaskerom og lekerom er knapt blitt tatt i bruk før store fuktskader er blitt synlige.


Foto: NTB Scanpix) Enklere å bygge om enn det var før. Boligareal i kjelleren må tilfredsstille en rekke krav, men fra 1. Denne anvisningen behandler ombygging av kjeller til boligrom i egen bolig, det vil si bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Anvisningen gir oversikt over krav til ytterkonstruksjoner, inneklima, romhøyde og dagslys, og hva de kan bety for muligheten til å bygge om.


Videre viser den fuktsikker oppbygning av gulv, vegger og overganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg