onsdag 17. oktober 2018

Arkitekt utdanning opptakskrav

Utdanningene som rapporteres til utdanning. Disse utdanningslistene gir deg informasjon om alle utdanninger som er merket med samme NUS-koder. Arkitekter holder på med planlegging av bygninger, byggeteknikk, utseende og samfunnsplanlegging.


Som arkitekt må du også ta stilling til utfordringene samfunnet vi lever i har, som f. Et femårig profesjonsstudium som er offentlig godkjent og kvalifiserer for støtte i Statens Lånekasse for utdanning.

Her finner du alt av informasjon om utdanning til yrket Arkitekt. Yrket går under: Teknologi, ingeniørfag og arkitektur. Det er også registrert relaterte yrker.


For å bli interiørarkitekt med ansvar for større prosjekter må du ofte ha utdanning på masternivå. Opptakskrav kan variere fra studiested til studiested. Noen kommuner har egne arkitekter , og man kan jobbe med å godkjenne byggeprosjekter, utrede planer for byer, tettsteder og hvordan kommuner utvikler seg. Det å tegne hus er bare en liten del av det.


Det finnes flere utdanninger innen design, interiørdesign og lignende som kan gi deg den nødvendige kompetansen innenfor interiørarkitektur.

Lisensen gjelder ikke øvrig innhold. Flere utdanningsinstitusjoner i Norge tilbyr utdanning på fagskole-, bachelor - og masternivå. Teksten vedlikeholdes på yrkessiden på utdanning. Norsk lisens for offentlige data.


Den danske arkitektutdanningen er vel ansett i det norske miljøet, og norske arkitekter ser ofte til Danmark for inspirasjon. Merk at Bachelor of Arts og Bachelor of Science in Architectural Studies ikke er profesjonsutdanninger. Du kan også ta en kortere og mer praktisk rettet utdanning , Arquitectura Tecnica, over tre år, men denne gir ikke godkjenning som arkitekt i Norge. Vi anbefaler at du leser om å bli arkitekt på denne siden på utdanning.


Der står det samlet mye god informasjon, både om yrket og hvilke studier som fins. Under utdanning ser du oversikten over arkitetstudier i Norge. Du kan studere til arkitekt ved to læresteder i Danmark: Kunstakademiets. Du finner oppdaterte opptakskrav på nettsidene til skolene.


Annen utdanning : Hei, for øyeblikket går jeg andre året på videregående og begynner virkelig å tenke hva jeg skal studere etter på. Jeg har tatt realfag RFysikkog kjemi og kommer mest sannsynlig til å velge Rog fysikki tredje klasse. Slik at jeg har alle muligheter.


Fra veiledningssenteret Follo.

Les mer om å være og å bli arkitekt på utdanning. Har du ikke generell studiekompetanse? Etter endt utdanning finnes det mulighet for å søke seg videre for å oppnå Ph. Hva gjør en arkitekt ? Men en master i arkitektur arbeider man vanligvis på et arkitektkontor, men mange arkitekter har også karrierer innenfor offentlig forvaltning, produksjonsvirksomhet knyttet til byggebransjen osv.


Dersom du allerede har høyere utdanning fra UiO eller et annet læreste kan du søke om å få bruke denne i programmet ditt ved UiO. De faglige kravene i programmet avgjør om utdanningen kan godkjennes. Fleire til høgare utdanning , men realfag taper. Poenggrensene angir den med lavest poengsum som kom inn i opptaket.


Samordna opptak må du ha 6poeng for å komme inn. Les om arkitektutdanning i utlandet på ANSAs hovedside om faget. I Danmark har opptakskrav sammenheng med utdanningsbakgrunn.


Men noen studier har spesielle opptakskrav : Opptaksprøver: Mange arkitektur- og kunstfaglige studier krever en praktisk opptaksprøve. Kravkode ser du her, med beskrivelse under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg