mandag 17. september 2018

Blomster balkong

Blomster balkong

Får et fantastisk dryss med blomster , som består av en mørk trompet, og en lysere klokke. Klokken er høyblader og holder seg på etter at blomsten har blomstret av, noe som gir planten meget lang og overveldende blomstring. Kan såås, men det er litt i seneste laget nå. Skal du ha gatens fineste balkong , trenger du blomster som tåler sol, litt frost men også noen dager uten vann. Selges som planter på velasorterte hagesentere.


Blomster balkong

Blomster til balkongen : Begoniaer. Med sitt frodige løvverk, og blomster i mange forskjellige farger, er begoniaer vakre blomster til balkongen. De kommer i rødt, oransje, rosa, hvitt og med gult i midten.


Pynt opp uteplassen din med grønne planter og blomster. Bladene er store, hjerteformede, og henger i klynger. Med store krukker og blomsterkasser kan du skape en frisk og grønn oase selv om du bor høyt oppe i etasjene midt i byen. Bare fantasien setter grenser for hva du kan gjøre ut av altanen eller balkongen din. Hageeksperten mener vi ikke alltid trenger blomster for å skape blikkfang på balkongen.


For eksempel rød viftelønn, rododendron og ulike typer prydgress. Du kan også bruke vekster med ulike farger og former på bladene. Har du liten balkong , er det fint med balkongkasser som henger på rekkverket. De stjeler ikke sitteplassen.


En balkong er det best om du velger å henge geranier. Fra utsiden, du får en nydelig blomster. Geranier gjøre det bra i full solen. Dette er stilen for deg som har en forkjærlighet for det nostalgiske og hjemmekoselige. For å få balkongen din til å bli frodig og grønn er trikset å finne plantene som trives i krukker.


Blomster balkong

Impatiens En Impatiens er også egnet for balkongen. Det forteller Anne Holter-Hovind som driver Norges største hageblogg, Moseplassen. I flere år har jeg jevnlig fått spørsmål om forslag til planter på balkong og i balkongkasser. For er du plante og skal bo på en balkong , så er det nemlig best om du egner deg for et liv i krukke.


Når det kommer til stell er det mange som synes det virker uoverkommelig… En hel del planter må knipes og pusles litt med for at de skal fortsette å komme med nye blomster og være fine. Det er massevis av planter som kan fungere. Gjør du det siste bør det ikke være gangtrafikk under balkongen , og det kan være smart å sjekke med borettslaget eller boligsameiet om det finnes regler for slik dekorasjon av balkongen.


Samme balkong – to stiler. Vi har skapt en følelse av det globale med hjelp noen personlige ting kombinert med blomster og tilbehør fra Mester Grønn. Et lurt tips er å begrense seg til å kjøpe vårens blomster som tåler at det er litt kaldt. Eksempler er stemorsblomst, løkblomster, vårlyng, primula, surfinia, tusenfryd og ranunkel. Men selv en god vårplante kan få sjokk når den kommer ut etter en varm start inne på et gartneri, og må herdes den første uken.


Har du en stor balkong kan du også bruke planter og blomster til dette. Hvis du ønsker å skjerme en bestemt side av balkongen på grunn av vin støy eller innsyn, kan det være en god idé å bruke en solid lenestol eller en benk med oppbevaringsplass som et skjold. Bruk hengende planter i ampel, klatrende planter og planter i krukker. Jeg har en veldig solfylt balkong.


Kan du anbefale noen potteplanter eller blomster som trenger minst mulig stell? Stauder og flerårige urter. Da kommer det opp år etter år og krever ikke så mye stell. Husk på næring og gjødsel. En terrasse, veranda, altan, platting eller en balkong fungerer for de fleste husholdninger som en forlengelse av husets indre rom.


Enten den fører ut fra stuen, kjøkkenet eller andre rom. En veranda, terrasse reflekterer i stor grad hvordan husets indre er, uavhengig av størrelse. Ta vare på jorda du har 2. Legg blomsterløk i krukke 7. Gjør noe ekstra ved inngangspartiet som kan møte deg velkommen hver gang du kommer hjem.


Her finner du krukker, kasser, kurver, ampler og mye mer som hører med. Hvis du leter etter kunstige planter og blomster , så finner du det også. Når du plasserer blomster balkong foreslo følge kjente regler: På den store balkongen kan du trygt kombinere allelandskapstyper: horisontal, vertikal og overhead.


Ser store komposisjoner der store enkle blomster (liljer, kamelia, peoner) er involvert. Her er blomstene og plantene som tåler en. For meg er det plantene som skaper uterommet, og om jeg føler at de omslutter meg så gjør det uteopplevelsen så mye rikere. Plantene gir farge, tekstur, bevegelse, duft og lyd. Tips: Planter du på en balkong , kan det være smart å dekke til et område av balkongen med en stor søppelsekk.


Da kan du sette kassene og krukkene du planter i på dette underlaget, så slipper du å søle jord utover hele balkongen. Stilren blomsterkasse for bruk på balkong eller annet egnet sted. Og legg merke til at jeg her skriver planter, ikke bare blomster. Villrose: Schizanthus er også ny for meg, den ser ut til å være passe høy for en balkong , men må ha sol da.


Fine forslag de andre også! Nå er jeg spent på hvilke andre forslag som kommer, morsomt at det finnes så mye forskjellig! Soling fleste blomster ikke ønsker å motta, i tillegg bør det gis tid de første bli sterkere.


Og for dette formålet, selv en liten stå opp i skyggen. Og vann blomstene skal være i tidlig morgen eller etter solnedgang, når varmen avtar. På solsiden trenger blomster mer fuktighet enn skygge-elskende brødre.


Hvis balkongen er på nordsiden, kan noen typer blomster uten å vanne. En godt beplantet blomsterkasse skaper en herlig trivsel når du er ute på f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg