mandag 10. september 2018

Lage selvvannende blomsterkasser

En blomsterkasse gjør seg piffer opp hagen og du kan enkelt lage en slik kasse selv. Karin fra Hjemmefikserne viser deg hvordan. Plantekasser på hjul med espalier gir le på terrassen. Vi viser deg hvordan du lager dem.


Det er ikke mye arbeid å lage et par solide og praktiske blomsterkasser til å ha i hagen.

Krukker Blomsterkasse Her viser vi hvor lett det er, og hvordan du kan bruke slike materialer som ofte ligger igjen etter andre gjør det selv-prosjekter. Jeg har løpende samarbeide med den norske nettbutikken Hageglede, og de har et flott utvalg av selvvannende løsninger både kasser til å grave ned i bakken, og tanker du setter i krukker og blomsterkasser. I går gravde jeg ned selvvanningskasser på kirkegården, og i dag satt jeg en vanntank i en krukke. Glimrende som urtekasse, men utmerket også til blomsterbe gravsteder, terrasser og verandaer - se bilder med eksempel på treomramming.


Selvvannende blomsterkasser for nedgraving, ev. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke leverer treomrammingen - denne er ment som eksempel på hva man relativt lett kan lage selv). Kristin Mobakk i Hey’di synes det er gøy at folk er opptatt av å lage ting selv, og forteller at hun selv har støpt en krakk, med kosteskaft som bein.

Dette er noe alle klarer. Det krever absolutt ingen forkunnskaper, og tar ikke masse tid. Har du en drill med blandevisp og tilgang på vann er du langt på vei, sier hun. Med våre selvvannende plantekasser i aluminium får du både i pose og sekk!


Med Emperi plantekasser behøver du bare vanne fire til fem ganger per sommer for at dine plantekasser skal få en vakker blomsterprakt! Emperi selvvannende blomsterkasser gir deg de vakreste blomster-arrangementene og en behagelig sommer. De aller fleste blomsterkasser og plantepotter er designvarer som passer inn i hvilket som helst inne- og uterom. Isolerte blomsterkasser i sibirsk lerk laget på bestilling til privatkunde. Det er enkelt å bygge sin egen blomsterkasse i tre.


Da kan du lage kassen i akkurat den størrelsen du vil ha. Her er enda flere kasser du kan lage selv. Disse bygger du ved hjelp av betongplater og lim! Oppskriften finner du på Dreamgarden101. Interiørkjeden Granit har laget disse fine plantekassene som ser ut som fruktkasser med et innlegg av metall.


Tenk å ha denne som flyttbar, grønn romdeler på terrassen!

Rustikk utførelse med mye sjel. Vanningsmagasinet tar ca liter vann. Pris inntil videre redusert fra 6til 4kroner inkl. Se video trinn for trinn hvordan du støper eller snekrer din hjemmelagde blomsterkasse. DIY-blomsterkasse av betong eller restematerialer setter et personlig preg på uteplassen.


Og du får kassen i akkurat den størrelsen du selv ønsker. Jeg synes det er penest å bruke planter i nesten lik høyde i blomsterkasser , men hvis kassen er lav kan det fungere å bruke planter med litt forskjellig høyde, sier Simonsen. Jeg trenger en selvvannende blomsterkasse til å ha ved en gravstein. Jeg kjøpte en på et hagesenter, men fikk beskjed fra kirkegårdsgartneren at den kun passa til innendørs ( :o ) bruk. Er det noen som veit om et sted som selger slike selvvannende kasser til å grave ned i jorda og bruke ute?


Hvis du ønsker å lage noe spennende, så kan flere blomsterkasser plasseres oppå hverandre som søylebed eller pyramider, eller de kan settes sammen til figurer som plantekassen Margeritten eller høybed Stjernen. Er du kreativ kan du skape unike løsninger til glede hele året rundt. Du fyller enkelt på vann i kassen , via en åpning i siden, en gang per uke. Emperi Balkongkasser har dreneringshull for å forhindre at plantene får for mye vann i regnfulle perioder.


Nå skulle vi lage rammen. Legg de oppå kassen som en slags puslespill og vær svært nøye på at alt passer før du skrur nedi. Så legger du bunnhyllene i den nederste delen og skur de fast i lekterne som sitter fast i de korte terrassebordene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg