mandag 17. september 2018

Matt lakk bord

Alt du trenger av utemøbler til restaurant og hotell. Se vårt store utvalg her! Bredt sortiment av utemøbler til restaurant, hotell, bar og café. Hva skjuler seg bak trenden? Levering på 3-arbeidsdager.


Kjøp bord hos Trademax.

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Dra penselen med lett hån i en retning – treets lengderetning.


Det tar tid for lakken å flyte ut ordentlig, derfor bør ikke temperaturen i rommet være under grader. Pass på at det ikke trekker, for da tørker lakken senere. Slip deretter bordet til det blir lyst og matt. Vask det så igjen - og la det tørke - nå er du klar for overflatebehandlingen.


Les også: Slik maler du benkeplaten.

Olje på olje, lakk på lakk. Som en hovedregel bør lakk legges utenpå bord som allerede er lakkerte. Bord som er oljet fra før, bør oljes når de skal friskes opp igjen. Ekte tre i imponerende plankemønster, hvor hver planke består av kun ett stykke ren eik. Børstet overflate, mikrofasede kanter og ultra- matt lakk.


En lakk som sees og føles som nysaget tre. Gir et eksklusivt utrykki rommet! Enkel, rask legging, egnet i kombinasjon med gulvvarme og tørt norsk klima. Jeg har slipt og lakket stoler, bord , hyller og diverse andre saker. Den er like god den dag i dag.


Bare en liten sluttreplikk: Lakk gir god slitestyrke, og beskyttelse mot matsøl og rødvinsflekker, uten duk. Tapet med lakk Vil du ha det enda mer sprelsk, finnes det mengder med flotte tapeter du kan friske opp bordflaten med. Hvis du vil bruke tapet på toppen, kan du bruke en fibertapet og lakke over med vannbasert gulvlakk, gjerne to-tre strøk. Bruker du en tapet med mer struktur bør du få laget en glassplate som du legger over, sier Bergheim. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte.


I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk , maling, olje og hardvoksolje. Kun unntaksvis vil ubehandlede overflater også omfatte olje eller voks, men det forutsetter at de trekker helt inn i treverket og ikke etterlater et beskyttelseslag. Behandlet overflate er overflater som er lakkert, påført olje eller voks som gir en overflate lik lakk.

Vi har eik, og det oppfører seg iallefall ikke slik. Det er helt glatt og jeg oljer det med spesialolje ca en gang i året. Dersom det går lenger ti ser det bare matt ut, det blir ikke flisete og bustete.


Jeg ville definitivt forhørt meg om det er riktig at det skal være slik. Underlaget må være rent, rent, tørt og fritt for fett, såperester, voks o. Fete tropiske tresorter avfettes først med rødsprit, deretter slipes lett. Blanke flater vaskes med Jotun Husvask og mattslipes. Gammel løs olje eller lakk , fjerner du ved nedsliping.


Forny et gammelt bord med en ny farge. Har du et gammelt bord med sjel? Kontraster i form av matt mot blankt kan heve et interiør til nye høyder. Her finner du et bredt utvalg av bord til forskjellige anledninger og rom. Alltid lave priser og et stort utvalg!


Nytt ubehandlet tre påføres minst strøk. Kor og porøse underlag minimum strøk. Tidligere lakkerte flater strøk. På ubehandlet treverket tynnes første strøket med white spirit. Eventuelt fiberreisning slipes med 1korning sandpapir.


For å sikre god vedheft anbefales lett matt sliping mellom strøkene. Overflatebehandling: Live Matt Lakk er gulvets overflatebehandling og har det naturlige og varme utseende av oljet gulv, kombinert med lakkens slitestyrke. I parkettens tilfelle bør den gjerne være renset med trerens etter en omgang med fint sandpapir. Bruk den typen lakk som parkettprodusenten foreskriver, og velg selv mellom matt eller blank utgave. Stryk på lakken i lengderetning med lakkpensel eller lakkrull, med noen bord i gangen.


Men det er typisk å se at matt lakk blir blankere f. Med mindre du limer på pads for å beskytte tanken da. Så er det vel opp til hver enkelt å avgjøre hva som er finest av bruksslitasje og tankpads. Vi har bord for den stilbevisste, til sofakosen eller for deg som helt enkelt bare vil ha et vakkert møbel i stuen. Utforsk vårt sortiment av stuebord og finn det som passer deg, din stil og dine behov best! Når du har funnet ditt drømmebor bestiller du i fred og ro på nettet og får varene levert hjem til deg!


Lakk eller olje – det har vært det det store spørsmålet ved behandling av tregulv, møbler og paneler i våre boliger. Den største forskjellen mellom en olje og en lakk er at oljen trenger ned i treverket og beskytter det fra innsiden, mens lakken blir liggende på overflaten og beskytter utenifra. Er du nøye med å pusse, sparkle og grunne, vil resultatet bli aller finest!


Her er noen tips til hvordan du får et supert resultat – uansett om det er stoler eller bord du skal male!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg