mandag 24. september 2018

Nye skilter ved omregistrering

Dersom du allerede har betalt omregistreringsavgiften digitalt, kan du se bort fra denne. Når omregistreringen er fullført kan du skrive ut et midlertidig vognkort fra Din side, og ta i bruk ditt nye kjøretøy. Du får ikke nytt registreringsnummer ved bestilling av skilt, men beholder samme bokstav- og tallkombinasjon som du hadde. Du kan bestille skilt ved å sende en e-post, eller møte opp på en trafikkstasjon. De gamle skiltene må leveres før du får utlevert nye.


Du kan kun betale med kort eller kontant, kredittkort.

Når selger har levert salgsmelding må du som kjøper godkjenne salgsmeldingen for at du skal bli oppført som ny eier. Når salgsmeldingen er godkjent, gjenstår omregistrering og betaling av omregistreringsavgift før du kan bruke kjøretøyet. Har du kjøpt eller overtatt et kjøretøy? Flere av systemene bak kjøretøytjenestene må oppdateres, og i den forbindelse vil du ikke kunne bruke dem.


Som tittelen antyder, er det noen som har en oversikt over hva det koster å sette inn seter på en bil med grønne skilter etter at de nye reglene trådde i kraft? Kontrollen koster rundt 5spenn (inkl nytt vognkort). Skilta koster rundt 400. Omregistreringsavgift går forøvrig på årsmodell, vekt, osv.


Men nettopp fordi enkelte har opplevd problemer med stjålne skilter , fikk vi en forskriftsendring i fjor.

Barstad sier at Lønstad har anledning til å anke avslaget fra sin lokale veistasjon til Vegdirektoratet, som vil se på saken med nye øyne. Koster det noe å få bilen omregistrert? Ikke mer enn et par hundrelapper for de nye skiltene.


Ved salg av bil skal salgsmelding fylles ut og bilen omregistreres til ny eier. Her kan du laste ned salgsmeldingen og få informasjon om omregistreringsavgiften. Bestill nye skilter : Bestill nye kjennemerker til bilen. Du må bruke samme registreringsnummer som du allerede har på de grønne skiltene dine. Husk å oppgi hvor du vil hente de nye kjennemerkene.


Det mest praktiske er å hente de på den trafikkstasjonen du skal vise bilen etter ombyggingen. Du må da levere salgsmelding, se mer informasjon om overføring av eierskap innad i familien hos Statens vegvesen. I noen tilfeller må du sende søknad til Skatteetaten om et mulig fritak.


Det fører til at noen modeller som i dag er populære varebiler ikke lenger vil være tilgjengelig med grønne skilter. Det gjør også at muligheten man nå har for å bygge om biler i Norge, samt å bygge dem tilbake igjen til personbiler senere, i praksis forsvinner. Det er et nytt EU-direktiv rundt godkjenning som står bak de nye reglene. Den nye bilen, skal jeg fortest mulig selge videre.


Finnes det en lovlig måte jeg kan unngå å betale omregistringsavgiften for den nye bilen? Hvodan ordner jeg i så fall dette i praksis? Noen som har et godt råd?


Dette har jeg rett og slett ikke greie på!

Eller du kan kontakte en trafikkstasjon og høre hva de sier om saken. Det heter ikke omregistrering , men statusendring. Har gjort dette før, og ja, de sjekker seter, belter og nakkestøtter så alt dette må være i bilen og i orden. Selger begynner ved å sende en salgsmelding til kjøper via sin side.


Kjøper må deretter logge inn på sin side og godkjenne salget. Salgsmelding er nå gjennomført, og kjøretøyet har fått ny eier. Tjenesten kan brukes av både privatpersoner og bedrifter. For å kunne logge inn må du ha norsk fødselsnummer eller D-nummer. Mulig du får oblater med bilnummeret ditt skrevet på med vannfast penn (det fikk jeg en gang), men like gyldig for det.


Bakseter og sikkerhetsbelter har jeg allerede, kjapt å montere. Men hvordan gjør jeg omregistreringen i praksis?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg