onsdag 5. september 2018

Hvor lenge må huset tørke etter vask

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Det er også smart å gjøre før man grunner og maler huset.


Noen grunninger inneholder sopp og algedreper, men det lønner seg fortsatt å skrubbe vekk skitt før du går i gang med malerjobben. Hvor lenge bør man vente før man maler etter at huset er vasket?

Er det sommer og sol og du har vasket huset , holder det med et døgn, sier Dahl. Vite mer om maling om høsten? Les her – Det kommer an på. I hovedsak avhenger det av veggen og været.


En grunnet vegg tørker raskere enn en ubehandlet vegg, og alt tørker raskere i sol og vind enn i overskyet vær, fortsetter byggmesteren. Svar: Normalt to til fire dager og det skal ikke være høyere enn fuktinnhold i materialet. Huset trenger lengre tid for å tørke etter vask eller regnvær.

Etter en værhard høst og vinter kan mange hus og andre bygninger trenge litt ekstra pleie. Det er egentlig flott å gjøre vaskingen nå slik at treverket får god tid til å tørke igjen før man eventuelt skal male eller beise, sier Enrico Bastiani, hos Nordsjö til ifi. Men grovt sagt, så skal følgende kunne hjelpe deg ganske godt. Høytrykks spyl veggen, raskest mulig. Med olje kan du risikere å måtte gjøre jobben enda en gang i år, siden den ikke varer like lenge.


Det første du må gjøre er å vaske terrassen skikkelig. Fukt plankene med kaldt vann før du påfører en terrasserens. Hvor ofte du må beise varierer med bruk og hvor i landet du bor. Men det vil nok definitivt være oftere enn du maler huset. I verste fall kan du få fuktskader og må bytte ut hele kledningen.


Her er tipsene som kan spare deg for tusenlapper. Tropeværet i sommer har nok fristet mange til å utsette å male hus - eller hytteveggen til høsten. Samtidig kan høstværet gjøre malejobben vanskelig. Du må bare sørge for at du også har en tørketrommel hvor du kan tørke dynen etter vask.


Når du skal vaske dundynen din bør du bruke ull- eller skåneprogrammet på maskinen din, og velge Milo eller et annet vaskemiddel som ikke inneholder enzymer. Maler du huset med en eksteriørmaling som er laget for å holde.

En grundig vask av huset bør man gjøre med jevne mellomrohelst hvert år, og minimum hvert tredje år. Så hvor lenge må du vente før veggen er tørr nok til at det er greit å male? Du er ikke avhengig av finvær for å gjøre vaskejobben. Tvert imot, både hus , terrasse og hagemøbler kan med fordel rengjøres på regntunge dager. Velger du beis , må du gå over huset oftere enn hvis du velger maling.


Hvis du ikke venter for lenge , kan en vegg beises på nytt uten annet forarbeid enn vask. Husk at treverket må være helt tørt før terrassebeis påføres. Noen som vet hvordan og hvor lenge bjørketømmer må tørke etter. Påfør Butinox Terrassebeis på rent og.


Det er noen aspekter man må ta høyde for ang dette med regn. Hvor lang tid beisen bruker på og tørke avhenger av temperatur og luftfuktighet og det er forskjell fra produkt til produkt - så sjekk opp dette nøye. La det tørke fra to til tre dager, forteller Erik Bryng hos Jotun. Husk bare at trevirket må ha fått anledning til å tørke etter vasken før du begynner å male.


Han mener at vi ikke må undervurdere viktigheten av utvendig. Vent med å male til veggen er tørr for morgendugg, og gi malingen tid å tørke før dugget kommer tilbake på ettermiddagen, råder Myrland. I beste fall hefter malingen dårlig og du må male på nytt neste år.


Rens gjerne takrenner og se etter lekkasjer samtidig, tett disse. Utrolig hvor mye san skitt og lort som samler seg her, etter en lang vinter. En årlig vask av huset utvendig, kan spare deg for mye arbei og ikke minst penger, dette fordi du kanskje ikke trenger å male huset så ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg