torsdag 13. september 2018

Fjerne gammel strietapet

Hvordan fjerne strietapet ? Skjær et snitt i strietapetet med en tapetkniv. Men pass på at du ikke stikker kniven for dypt og risser opp veggen bak! Dra av så mye du kan av tapetet, og bruk en sparkelspade eller malingsskrape til å vippe opp under tapetet der den sitter godt.


Dette arbeidet krever tålmodighet, og kan ta litt tid. Disse er halvparten så tykke som vanlige gipsplater, det vil si millimeter. Selv om platene er forholdsvis tynne, bygger de nok til at du må fjerne lister, kontakter og så videre, og har du for eksempel radiator-rør som ligger tett inntil veggen, kan disse by på problemer. I stedet for å fjerne den gamle glassfiberstrien, gir vi deg den fulle veiledningen til hvordan du på tre forskjellige måter kan dekke over glassfiberstrien.


Metodene er å sparkle veggen og legge filt på, lime et tykt spesialtapet oppå glassfiberstrien eller skjule glassfiberstrien med multipuss. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! Tøffe, slette vegger med mineralsk overflate!


Med LADY Minerals Revive er løsningen nærmere enn du tror! Jævelskapet sitter veldig godt, nemlig, og jeg vet ikke helt hvordan det er lurest å gå fram. Planen var opprinnelig å rive tapet, sparkle (helsparkle), male over.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Jeg hadde moroa med å være med på å rive nes overmalt strietapet fra 80-tallet når foreldrene mine pusset opp for noen år siden. Vi klarte fint å få ned det øverste laget uten bruk av dampmaskin. Papiret under måtte derimot vætes for å løsne, men dette er vanlig uansett hva slags tapet man skal fjerne. Det finnes heldigvis også mange måter å ta bort strietapeten.


Ta gjerne av i felter der den ikke sitter så godt, men la det stå der den sitter godt fast. Det er nemlig stor sjanse for at den tar med seg mur, puss og annet som finnes på baksiden. Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til. Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin. Du kan ta bort felter som ikke sitter godt, men la det stå der tapeten sitter godt fast.


Strietapet kan ta med seg mur, puss og annet som finnes på baksiden. Du kan skjule den ved å helsparkle, sette opp gipsplater eller bruke underlagsduk. Etter at du har sparklet, bruker du et slipebrett på forlengerskaft og pusser veggen lett. Slipestøvet fjerner du med tørr mikrofiberklut.


Så kan du med fordel grunne med en heftgrunn. Fjerne strietapet fra sponplater. Med damp eller fukt kan du fjerne gammel tapet. Vi har kjøpt oss et hus og driver nå å pusser opp.


Det er strietapet (sånn med tråder i) og når jeg drar den av henger det mye løst papir igjen. Og er usikker på hvordan jeg skal få dette bort. Grovstrukturert strie ja, det er ingenting som en god gammel G1strie gitt. Sparkel eller fiberduk må til for å bli kvitt fiskebensmønstrete strie i. Har fått påbud om å fjerne strie fra pipe mur fra brannvesenet. Må derfor fjerne gammel strie og sparkle, samt helsparkle over strie slik at en kan.


Vil helst unngå å begynne å fjerne. Vi har akkurat kjøpt hus hvor samtlige vegger har gammel og stygg strie og tapet. Flere steder er det små ujevnheter i strien og tapetet. Vi vil gjerne ha helt glatte vegger, men ser at det blir en altfor omfattende jobb å få vekk alt dette gamle - spesielt siden det er gipsplater under.


Når det gjelder fjerning av gammel tapet er kanskje det første spørsmålet man bør stille seg, om det er nødvendig å fjerne tapeten? Hvis tapeten sitter godt til underlaget kan man i de fleste tilfeller tapetsere over, men da bør man være nøye med å grunne med heftgrunn før ny tapetsering slik at den nye tapeten fester seg. Begynn derfor øverst i et hjørne og riv nedover.


Er tapeten rimelig ny, og det er kun ett lag av den, har du en forholdsvis enkel jobb foran deg. Da er det bare papirbaksiden som sitter igjen, og halve jobben med å fjerne tapeten er allerede gjort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg