mandag 3. september 2018

Maling som ser ut som murpuss

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! I denne videoen kan du se hvor lett Video: Slik maler du betongstruktur - Male vegger - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.


Les Mer Jeg aksepterer! Har notert meg at det er mange interiørblader der veggene er malt på en måte som gjør at veggene nesten ser ut som murpuss. Det ser veldig stilig ut.


Dette gir spennende muligheter også på baderom, benkeplate, spisebord og sittebenker. Flaten som skal males må være fri for løse partikler og sugende underlag primes med fasadeprimer. Bland 1L rent vann til et spann på 2kg. En mulighet er rett og slett maling som ser ut som betong.


Forside Tapet, farge og maling Hvordan skape betong-look på vegg. Vær raus med maling og la det bli uthevinger og nivåforskjeller i malingen. Så lenge malingen ikke renner, kan du ikke legge på for mye. Jo mer struktur du lager, jo finere blir det når malingen tørker. Som en siste behandling påføres flatene en sealer som forhindrer at rusten smitter ved berøring.


Sealeren kan påføres med rull eller strykes ut med pensel. Jeg ville ha litt ujevn glans på sluttresultatet for å få det så naturtro som mulig. Du ser når muren er tørr.


Ved normal innetemp kan du male etter ca timer. Er det mørkegrå felter bør du vente med å male. Er en mursteinspipe fra tallet som har et tjukt lag maling på seg, kanskje flere lag tilogmed. Har fått vite at det ikke er lovlig å bruke gipsplater for å dekke til denne.


Maling som ser ut som murpuss

På maxbo mente de jeg skulle bruke murpuss for og få den rett og male etterpå. LADY Minerals kalkmaling inneholder det naturlige mineralet kalkstein, og overflater malt med LADY Minerals etterlates derfor med en helt annet taktil følelse enn en vegg malt med vanlig maling. Veggen både føles og ser myk og naturlig ut , noe som er helt riktig nå!


Dekorpuss grå fra Adda er en sementbasert slamblanding med dolomitt som kan brukes som dekormaling på mur og betong. Produktet gir en vanntett og dekorativ overflate som samtidig er diffusjonsåpen. Saltsyre som påføres en silikatmalt flate vil få malingen til å bruse opp.


Underlaget skal være rent og sugende flater må fuktes rikelig. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Der malingen har sprukket opp akkurat i skjøten mellom to bord.


Ser ut som noten og fjøren har gått litt opp. Noen har større glipe enn andre. Taket er først grunnet med maling som dekker over kvistene også er det malt 2-strøk med vannbasert matt takmaling.


Latt taket tørke mellom hvert. Utseendemessig kan slik grunning se ut som et tynt strøk med en svakt pigmentert. Tidligere umalte flater og sugende underlag må grunnes før maling. Velg en grunnmaling eller grunning som passer til den dekkmalingen du har valgt.


Spør butikkpersonalet hvis du er usikker på hva slags puss du har på huset ditt, og hvilken maling som passer. Da kan ikke fukt og forurensninger trenge inn og ødelegge armeringen, mens fukt inne i betongen slipper ut. Stoffer som akryl og lateks gav den ønskede overflaten, men virket nærmest som et billig regntøy.


For å holde på kvaliteten i flere år er murpuss avhengig av å puste. Dette ser man på fasader der pussen sprenges av og den ytterste skurehinnen buler ut som funksjon av volumøkningen ved gipsdannelsen. Puss i denne tilstanden må som oftest anses som totalskadet, og må byttes ut. På fasader er det viktig med fuktmessig balanse for god holdbarhet og fornuftige vedlikeholdskostnader.


Jeg har akkurat revet en peis som ser ut som den ti år eldre broren til den linket over. Banket vekk ymse Leca-struktur som var bygget etter at pipa var pusset. Dette gjør at jeg står igjen med en ferdig pusset pipe, men med noen arr her og der. Pussingen var nok litt dårlig for pipen har blitt skvettpusset i etterkant. Etter påføring sprayes den malte flaten med en aktivator, som setter i gang en oksideringsprosess i malingen.


Skadet puss skal hugges helt vekk, hvis du skal reparere den. Ofte er pusslaget løst på et større område enn du umiddelbart kan se , men det avslører seg selv med en hul lyd hvis du banker lett på det. Fjern all puss som ikke virker fast.


Bruk meiselsiden av en murhammer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg