mandag 3. september 2018

Lundebybunad skjorte

Lynrask levering og lave priser hos Spar Kjøp - Bestill i dag! Mange bruker ei hvit bomullsskjorte med nuperellekant på hals-og ermelinninger. Skjorta er rynket i halsåpningen og har splitt framme.


Til den hvite varianten brukes det som alternativ ei ecrufagret skjorte i råsilke. Lundebybunad er komponert av kunstmaleren Alf Lundeby fra gården Lundeby.

Inkludert i prisen er ferdig brodert og montert stakk, liv, skjorte og veske. Les gjerne mer om bestillingsprosessen under. Da jeg lagde min første lundebybunad valgte jeg å starte med lua.


Denne er det desverre mange som ikke bruker, inkludert meg selv, så jeg brukte den til å øve meg på. Av utstyr til broderingen vil man komme til å trenge en spiss og en butt nål, butt broderisaks, skredderkritt eller blyant og en sprettekniv. I tillegg kommer bunadsølv (også det som skal monteres på bunaden), sko, eventuelt ytterplagg og annet tilbehør.


Hvit linskjorte fra Graffer med hvitsømbroderi på krage og mansjetter eller Embla bunadskjorte kan også brukes.

Bunaden leveres i hvitt, svart eller blått ullstoff. Som ytterplagg kan man bruke kep i samme stoff som bunaden. Livet er i same stoff som stakken, med broderi som også går igjen på lue og veske.


Bunadsølv til store og små Se utvalget av sølv til din bunad Bunadsølv til alle anledninger Se hele utvalget av bunadsølv og tilbehør til. Lundebydrakt eller lundebybunad er en folkedrakt komponert av kunstmaleren Alf Lundeby fra gården Lundeby på Braskereidfoss i Våler i Solør. Drakten finnes bare for kvinner, og er utformet uten et drakthistorisk forelegg. Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge.


Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Lundebydrakten var opprinnelig en gave fra kunstneren Alf Lundeby, til en venninne på ca. Skjorten er i hvit bomull med nupereller på krage og mansjetter. Det betyr ikke at man skal velge mellom tre søljer på én buna men velger to av tre mulige. Veskelås og mansjettknapper kan kjøpes og sys på selv av kunde.


Fold skjorten godt sammen og legg den i posen, rull igjen åpningen og surr bomullsbåndet rundt, slik at posen er helt tett. Før bruk: fukt skjorten med vann og stryk den deretter glatt. Det er vanleg å bruka ei halssølje saman med ei større sølje med filigran, og mansjettknappar på skjorta.

Det vert brukt svart skinnbelte med oksiderte stølar og hjartespenne. Det er ikke utarbeidet egen skjorte til bunåden. Strømpene skal være svarte eller blå. Brodert Lundeby bunad leveres i en str, i fargene sort, blå og hvit.


For pakke til montering følger med og monteringsbeskrivelse. Ytterplagget er ei kort jakke med vide ermer i samme stoff som drakten. Den lukkes foran med fire tinnhekter. Jakka skal ikke ha broderier. Tilbehøret til bunaden får du også hos oss!


Til bunaden kan man velge skjorte i enten bomull eller lin, begge brodert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg