tirsdag 4. september 2018

Hva er systemkamera

Se alle tilbud og kjøp nå! Hos Elkjøp kan du bestille på nett og hente dine produkter i nærmeste butikk! På jakt etter et nytt kamera? Kjøp foto og videoutstyr her.


Kjente merkevarer og lave priser! Finn de beste prisene på nettet.

Speilreflekskamera eller systemkamera - hva skal jeg velge? Begge typene har raskt autofokus, kan ta mange bilder i sekundet og kan gå høyt opp i ISO-verdi med gode resultater. Har du lyst på et digitalkamera? Vi har et stort utvalg av kompaktkamera i alle størrelser og dekker de fleste behov innen digitalkamera. Men er du spontanfotograf (som mange av oss er ) og vil ha med deg godt kamera overalt, er den nye klassen semiprofesjonelle kompaktkameraer eller hva vi skal kalle dem, løsningen som mange av oss har ventet på.


Men sensoren i NEX-er bedre enn den i Canon 400 så du kan bruke en noe høyere ISO uten å få mer støy. Utrykket hybridkameraer har vært brukt i mange forskjellige sammenhenger, så det er ikke allltid entydig hva man mener. Jeg har sett at noen har brukt uttrykket om speilløse systemkameraer.

Fordelene med speilreflekskameraene er mange, men det er også et betydelig antall mer eller mindre kompliserte elementer man bør sette seg inn i for å få maksimalt ut av kameraet. Det finnes dessuten mye annet ekstrautstyr til digitale speilreflekskameraer, for eksempel kan du sette på ekstern blits, og diverse filtre på objektivet for å skape spesielle effekter. Hvis slikt ekstrautstyr er interessant for deg, bør du sjekke hva som er tilgjengelig for det aktuelle kameraet du tenker å anskaffe deg. Den er definitivt på høyde med Canons dyrere speilreflekskameraer, bare pakket inn i et raskere og mer brukervennlig systemkamera.


Foruten selve kameraet, kan man benytte seg av flere objektiver, blitser, batterigrep o. Jeg synes det er flott å slippe speillåsen som jeg personlig synes var plundrete å bruke. Og at dette kan velge individuelt hva jeg ønsker å ha av informasjon der. Det har vært mye research – hva sier andre om dette temaet? Se de mest populære produktene og sammenlign pris. Og resultatet er klart: Jo, et systemkamera er bedre enn et mobilkamera på de fleste områder.


Jeg er veldig FOR det å bruke mobilkamera, og det er stort sett dette jeg selv benytter i hverdagen. En høy 76x forstørrelse (tilsvarende mm kamera) gjør det lett å se bildedetaljer, innstillinger og ikoner, med den lange avstanden til øyet på mm er det svært nyttig for folk som bruker briller. Tenk deg at du kunne avgjøre nøyaktig hva du vil ha i fokus, til og med etter at du har tatt bildet.


Etterfokus gir deg kraften til å gjøre akkurat dette. Ta ganske enkelt bilde av motivet, se på bildet og trykk på den delen av bildet du vil skal være sylskarp. Men det finnes også andre typer, som f. Det er enkelt, fantastisk og i LUMIX GX80.


Fra bladet Digitalfoto har jeg hentet testen du ser under.

Denne gir et godt utgangspunkt for hva du bør velge i fht hva som er dine personlige preferanser. Ifølge ekspertene er kameraet robust med mange interessante funksjoner. En karbonfiberforsterket konstruksjon gjør at kameraet tåler mer og er lettere enn andre speilreflekser, i og med at det bare veier 4gram inklusive både batteri og minneskort. Denne linken sender minner tilbake til en ti.


Systemkamera er jo ett gammelt begrep, det ikke er noen grunn til å omdefinere. Hva som må gjøres, er å tydelig formidle budskapet om de reelle gevinster et systemkamera kan tilby, samtidig som man fra produsentenes side videreutvikler ytelsen. Hva er egentlig forskjellen,.


Hvorvidt et systemkamera er speilløst eller er av speilreflekstypen er helt underordnet for de bildedannende egenskapene, selv om de har ulike fortrinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg