torsdag 20. april 2017

Sveitserstil vinduer

Sveitserstil Tidsepoke ca. Standard utvendig vindusomramming til sveitserstil. En veranda mot hagesiden kommer som en fornyelse av middelalderens svalganger. Selve huskonstruksjonen var forholdsvis enkel: det hadde et saltak med bratte vinkler - på samme måte som et typisk pepperkakehus.


Den bratte takvinkelen muliggjorde større romhøyde og større vinduer som gav mer lys og luft.

Husene hadde store takutstikk som beskyttet den dekorative “snekkergleden” mot vær og vind. Alle våre vinduer kan leveres med topp eller sidesving på 1grader. Stilmessig er det sveitserstil med nygotiske vindu - og døromramminger med gavlpreg, kraftige utheng til taket, flott karnapp og assymetrisk bygningskropp. Den desiderte vanligste vindustypen i sveitser hus er fags eller fags vindu , kalt krysspostvindu.


Dekorativt samspill og ren snekkerglede. Det finnes mange varianter av denne typen, de kan ha andre oppdelinger, dekorasjoner, sprosser og buer.

En gjennomført sveitserstil får hjertet til å banke! Jernbanestasjonene ble sett på som et uttrykk for statsmaktens synlige nærvær i bygdene, og man ønsket derfor en arkitektur som var av en så god kvalitet at den norske staten kunne være bekjent av den. Stasjonsbygningene, som var tegnet av dyktige arkitekter, ble opplevd av de mange reisende og dannet forbilder for byggestilen over hele landet.


Det ble reist en rekke nye hoteller i perioden. I begynnelsen ble eldre skysstasjoner påbygget i sveitserstil for å skaffe husrom til den økende turistflommen. Vinduer - kvalitet i hvert ledd.


Titt på de forskjellige stilene under og velg det som passer til nettopp din bolig. I Norge får husene isteden en tverrstilt gavlfløy som dekorasjon på fasaden, pyntet med flotte utskjæringer. Med bred kunnskap tilbyr Albinvindu valg av alle stilarter innen - tre - pvc - aluminium.


Takutstikket er så stort at det gir plass til en overdekket veranda, som blir en viktig del av husets utseende. Vi har mange typer vinduer på lager og kan spesial bestille etter mål. Odd Steinar Nes har hatt sveitserstil som jobb og hobby så lenge han har vært i arbeid.


Nes har vært firmaets spesialist på sveitserstilen siden han ble ansatt for år siden. De rette vinduene kan bety alt for et eldre hus uten dem mister huset sin sjel og sjarm og får et helt annet utrykk.

Slike vinduer ble brukt på landsens sveitserhus, på små hus og på baksiden eller i gavlene på større hus. Arkitektene var dristigere enn byggmestrene. Tverrsprossen kunne ha buede form og smårutene over kunne være oppdelt på flere måter.


Tidligere hadde han jobbet i snekkerfirma, og han har hatt sveitserstil som jobb og delvis hobby i mesteparten av sitt yrkesaktive liv. Det er også store variasjoner i belistningen og hjørnet fremheves. Overfalsrammer blir vanlig. Vi ønsker slike gammeldagse vinduer som er avlange og store på veggen.


Tror dere vi har tenkt riktig med disse vinduene? Vi vil sette vinduene slik at en langvegg blir slik : fløyet verandadør midt på veggen, et avlangt vindu på hver side, og så krysspostvinduer mellom dette og hushjørnet. Stilen kjennetegnes av utoverhengende tak, symmetri i grunnplanen, store rom og verandautbygg i flere etasjer. Langs Kongsvingerbanen finner man flere stasjoner i sveitserstil.


Fasadedetaljer av løvsagsarbeid og knipplingsverk gir disse bygningene særpreg. Ofte er tilbygg beste løsning - eksiterende bygg kan i stor grad forbli urørt. Tilbygg på gamle hus Behovet for mer plass skaper utfordringer for det gamle huset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg