onsdag 12. april 2017

Arbeidsmarked for arkitekter

Legg inn anbud gratis hos oss! Shop the styles that match you. Get started with FoR. Med en master i arkitektur har du utdannet deg for å møte et dynamisk arbeidsmarked i stadig utvikling. Vi vil alle lykkes med det vi ønsker å jobbe me men å forutse fremtidens arbeidsmarked kan være en utfordring.


Arbeidsmarked for arkitekter

Victoria Sparrman, som jobber som forsker hos Statistisk Sentralbyrå, har møtt oss på Eldorado for å fortelle litt om hvordan arbeidslivet kan komme til å endre seg i årene som kommer. Dette blir de viktigste ferdighetene på fremtidens arbeidsmarked – Ett fag og få ferdigheter er ikke nok. Den frivillige bevegelsen Lær Kidsa Koding arrangerte Kodetimen med 20.


Det er de som historisk har skapt de største arkitektene. Men måten det undervises på fører til at avstanden fra å være student til å bli en vanlig arkitekt på mange avdelinger der er ganske så stor (skolen er så stor at den er delt inn i avdelinger med ulike arkitekter som programansvarlige). Skolen benytter seg av mange eksterne forelesere og samarbeidspartnere, og jeg fikk muligheten til å jobbe med folk som jeg har lest om i bøker. AHO har et veldig bra læringsmiljø hvor lærerne virkelig står på for å gi den beste undervisningen til sine studenter. Fremtidenes arbeidsmarked vil også trenge flere lærere.


Arbeidsmarked for arkitekter

Her er økningen estimert til 65. I rapporten foreslås det at økt utdanning for disse gruppene kan bidra for å fylle på behovene. For mange med økonomibakgrunn. Beregningene viser også at det ikke bare er ingeniørkompetanse det kan bli for mye av i fremtidens. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


I Norge blir arkitekter utdannet ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og den private Bergen Arkitekthøgskole (BAS). Normal studietid ved AHO er ½ år, ved de to andre år. Ved alle skolene kreves det eksamen fra videregående skole, med visse muligheter for unntak. Og arkitekter , den største aktøren med ansatte, tok initiativet for å se på en samarbeidsform.


Arbeidsmarked for arkitekter

Søk etter ledige stillinger. Det samme skjer i tegneseriebransjen som ”i gamle dager” produserte gjennom nitidige arbeidsprosesser, mens de i dag blir laget av en enkeltperson med riktig programvare. Arkitekter og designere kan håndtere mange flere oppgaver på halve tiden ved hjelp av datamaskiner. Realister, sivilingeniører mv. Kontorene må ty til konstant rekruttering av yngre for å opprettholde BIM og dets digitale muligheter som en integrert del av designprosessen.


Det igjen har ført til at rekruttering har blitt en del av arbeidsmarkedet for arkitekter , der minst like dyktige arkitekter fra BRICland vil operere til en lavere pris i utlandet. Akershus har fortsatt et godt arbeidsmarked med mange ledige stillinger, som gir gode muligheter for arbeidssøkere til å skaffe seg arbeid relativt raskt, sier Steinar Hansen, direktør i NAV Øst-Viken. Arbeid og velferd nr. Av Jorunn Furuberg og Kari-Mette Ørbog.


Den norske økonomien er inne i en oljedrevet nedgangskonjunktur, som særlig påvirker. Generelt er det vanskelig å få tak i spesialistkompetanse, for eksempel advokater, siviløkonomer og arkitekter. Videre trenger kommunene flere ansatte med fagbrev, særlig innen pleie og omsorg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg