torsdag 20. april 2017

Solspeil på rjukan

Da er det tid for å innvie solspeilet, en hundre år gammel idé om å fange solstrålene og sende dem ned i den skyggelagte dalen for å gi vinterlys til byens innbyggere. Han hadde også et behov for å gi sine arbeidere muligheter for sollys også om vinteren. Det er ikke som i Nord-Norge hvor du ikke har noen mulighet for å se den om vinteren. Eldre solspeil har brukt mekanikk, før datateknologi ble tilgjengelig.


Disse er idag veldig sjeldne.

Speilene som er satt opp i åsen måler tilsammen kvadratmeter og skal driver av tre batterier på 7kilo og en vindmølle som forsyner batteriene med strøm. Hele konstruksjonen veier tonn. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge.


Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt. Spar tid og penger på neste hotellreservasjon.

Han hadde et behov for å gi sine arbeidere muligheter for sollys også på vinteren. Det har vært snakk om en kostnad på millioner kroner, hva er med i det? Hva med drift og vedlikehold? Flere av utvalgsmedlemmene ble slått av kvalitetsforskjellen mellom søknaden fra Hjartdal og deres Tuddal-prosjekt og solspeil -søknaden. Noen solspeil brukes til eksperimentering eller for å reflektere bevegelsesfrie solstråler inn i solteleskop.


Tinn kommer til å benke seg foran TV onsdag kveld. Etter sju års planlegging og arbeid er det klart for at filmen om solspeilet blir vist på NRK TV. I tillegg kommer utallige TV-innslag og -filmer.


Basert på tidligere analyser er det snakk om markedsføring for nærmere 2millioner kroner. Gruppen har 3medlemmer, og puster dermed nei-siden i nakken. Den beste måten å få en oversikt over byen på er å ta Snutebussen.


Rjukan ligger i Telemark. På grunn av dette har de mørketid i flere uker i løpet av året. Our new desktop experience was built to be your music destination.


Det ble lansert første gang av Sam Eyde og hans folk, sier rådmann Rune Lødøen.

Tre gigantiske solspeil oppe på fjellet bringer solstrålene ned til sentrum. Jeg kom kjørende fra grønne Lier, hvor høstsola smilte over fruktbare jorder. Fra øvre stasjon reiser tusenvis på sykkeltur inn over Hardangervidda og frem til Kalhovd Turisthytte. Strekningen på km er skiltet, og egner seg for syklister i alle aldre. Kunstneren Martin Andersen har forelått å installere et solspeil i fjellsiden nord for torget.


Det vil gi plassen reflektert sollys hele året. Se flere ideer om Norge, Solspeil og Turforslag. I opptoget deltar ikke mindre enn rallarer, mange av dem med nyvokst rallarbart og anført av Hydro-pionerer som Sam Eyde, Kristian Birkeland og Sigurd Kloumann, tidsriktig antrukket.


Uforstyrret og tett på hverandre, og med vertskapet alltid rett i nærheten gir det alle muligheter for et godt resultat av investert tid og penger. Du kan komme hit med bil eller buss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg