tirsdag 4. april 2017

Silikatmaling farger

Dekk til flater som ikke skal pusses. Ved forespørsel må det da henvises til NCS S-kode. Weber murmaling Weber. Kan anvendes såvel innendørs som utendørs på alle mineralske overflater som f. Velg mellom mange flotte farger.


Silikatmaling finnes i mange farger , der alle har det samme, spesielle matte skjæret.

Lyse farger er lettest å male me da overganger og overlapp synes mindre på dem. En av den opprinnelige silikatmalingens unike egenska-per var malingens 1 lysekthet. Så lenge malingen satt på veggen var fargen intakt.


Enhver tilsetning av organisk stoff i en silikatmaling vil redusere lysektheten noe, og her spiller også typen tilsetninger en rolle. Silikatbasert maling med uorganisk, lysekte pigmenter og fyllstoffer. Mur og puss har vært et anerkjent og holdbart bygningsmateriale gjennom lang tid. En silikatmaling er en uorganisk maling som er diffusjonsåpen, og er derfor særdeles godt egnet til pussfasader i motsetning til organiske malinger.


Bindemiddelet i en silikatmaling er vannglass.

Vannglass utvikles ved å knuse kvartsstein og varme denne opp til ca. Dette utvikler en flytende glassklar blanding som vi kaller. Beige, grå og brune farger.


Grå og brune farger er klassiske farger som vi stadig inspireres av. Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.


Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Malingen brukes på kalksement-sementpuss, betong, lettbetong, fibersement, fiberforsterkede mineralplater og på gammel mineral- og silikatmaling. Vi har et stort utvalg av fasademalinger, alt fra kalk- og silikatmaling til selvrensende silikonhartsmalinger basert på høyteknologi som StoLotusan. Mineralsk silikatmaling , vannavvisende, diffusjonsåpen maling for sement- og kalkbasert puss, innvendig og utvendig. Hvis du skal male med silikatmaling , anbefaler vi å grunne med Facade Silikat Primer.


Påfør egnet maling – mal gjerne et større område om gangen så du unngår forskjeller i malingen. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling , kan en enkel saltsyretest utføres.


Slike tester kan håndverkere eller enkelte fargehandlere hjelpe til me sier Nenad Zvanut i Flügger. Fargerike er Norges største fargehandel med 1butikker over hele landet. Vi fargelegger Norge, og tilbyr hjemmebesøk av interiørkonsulent.

Fargen er svakt kulørt og vil bare så vidt bryte mot hvite detaljer. Byggprodukter for nordisk klima. Se vårt store utvalg av produkter.


I tillegg til å gi en ren og fin overflate, beskytter den også mot fuktskader. Den opprinnelige 1 ren silikatmaling er en to-komponent maling der en blander farge og alkalisilikat (vannglass). Denne varianten inneholder ingen organiske tilsetninger, og er derfor meget miljøvennlig. Heftegenskapene mot mineralske underlag som puss og betong er meget gode. Den lange holdbarheten er ressursbesparende med en holdbarhet på bygget fra - år, en del bygg har faktisk stått i over 1år.


Derfor kan en med god samvittighet bruke silikatmaling i miljøvennlige bygg. Vi er i ferd med sluttspurten på byggeprosjektet vårt. Er veldig usikker på valg av hvitfarge på silikatmalingen. KEIM Scandinavia er specialist i mineralske farver.


Jeg ser i teknisk datablad for Jotun Mur silikatmaling at det står at all tidligere organisk maling må fjernes. Jeg er noe usikker på hva slag maling som er brukt tidligere, men hvis det er brukt uorganisk maling tidligere er det jo en mulighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg