onsdag 5. april 2017

Male mur innendørs

Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl.


Male mur innendørs

Er muren lagd av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, vil en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling egnet for slike konstruksjoner være best. Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, slik som en akrylmaling for mur. Alt du trenger å vite om maling innendørs ! Her får du tips til valg av maling til ulike rom, forarbei slik gjøres det og gode maletips.


Ny mur skal tørke i 6-uker før den males. Det er viktig med mekanisk fjerning av slamhud og forskalingsolje på ny betong, for å sikre god heft til videre behandlinger. Sørg for at underlaget er rent, fast og tørt.


Men ikke la det fine været friste deg til å være litt rask med malingen. Bruk da heller en gråværsdag til malejobben innendørs , og ta deg tid til å gjøre jobben skikkelig. Da får du et resultat du kan være fornøyd med i lang tid. Det første du bør gjøre, er å dekke til gulv og lister som ikke skal males.


Det er sementblokker som er pusset og det meste er malt for mange år siden. Mye av muren er under bakkenivå og dreneringen er gammel. Spørsmålet er hvilken maling bør jeg bruke? Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god).


Det kan være at du må opp i 3-strøk pga det ujevne sugende underlaget. Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen. Ikke en hinne, men en del av muren. Silikat brukes særlig til utendørs murverk, men innendørs gir den også en lysekte og matt overflate.


Silikatmaling utleder heller ingen skadelige stoffer, og den lar muren oppta og avgi fukt. Silikat er enkelt å jobbe me men vanskeligere enn akrylmaling. Er muren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, som akrylmaling for mur.


Da kan ikke fukt trenge inn og ødelegge armeringen, mens fukt inne i betongen slipper ut. Hvis huset er malt fra før, er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt. Tips når du skal male inne. Men, i de aller fleste tilfeller er det tilstrekkelig med åpen maling på utendørs mur , og innendørs skal mur stort sett males med vanlig maling. Skal male muren bak ovnen i stuen.


Her kan du i utgangspunktet bruke hvilken som helst innendørs vannbasert maling. En mur er ikke evigvarende. Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp.


Male mur innendørs

Leste meg til på ifi. Hva gjelder når det skal være rett bak en varmeovn? Veggen skyldes med rent vann, men ikke benytt høytrykksspyler. Høytrykkspyler sliter for mye på treverket, og veggen blir fort for våt slik at du må bruke flere måneder før den er tørr nok til å male. Når du skal male med linoljemaling, er det ingen problemer om det er spor at salmiakk på veggen, malingen sitter likevel.


Jeg har et murhjørne hvor det står en vedovn som utvikler ganske mye varme når det fyres. Du trenger ikke bruke spesialmaling, du kan fint bruke en vanlig akryl- eller lateksmaling. Noen liker å starte med tynn pensel i sprekkene, andre foretrekker å male over steinene først, og ta sprekkene etterpå. Gjør det du synes passer best.


Strukturen i muren og steinene gjør at du vil slite langt mer på penslene enn normalt. Jeg har lenge ønsket å male opp brannmuren i stua mi, og da jeg fikk muligheten til å teste den nye kalkmalingen, LADY Minerals, var det liten tvil om hvor jeg skulle male ! Ikke bare fikk brannmuren ny farge, den fikk også et helt nytt uttrykk. Fra kal hvit mur til mykt, organisk varmgrått og en levende overflate som ingen har helt maken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg