torsdag 25. august 2016

Edderkopp i huset

Har du først fått edderkoppene inn i huset , og vil ha dem unna, er støvsugeren et effektivt våpen. En noe snillere variant er å sette et glass over edderkoppen , og så snike et stykke kartong eller stivt papirark innunder glasset. Slik kan du bære ut edderkoppen uten å røre den.


Når sommeren er over, har edderkoppene spist seg fete, paret seg og klekket egg. På høsten blir det derfor mange av dem, og alle jakter på mat. Nytt kryp vil inn i huset.

I kjelleren er det kjølig og fuktig, og edderkoppen finner alltid nok å spise der. Edderkopper - kjerringråd. I alle fall liker ikke alle å få edderkopper inn i huset. Man trenger ikke å ha arachnofobi for å mene det. Vi har fått inn et kjerringråd som beskriver hvordan man kan få fjernet problemet.


Ved å lage seg en blanding av salt og kanel kan man lage et effektivt middel. Det er en edderkopp som instinktivt har trukket inn, fordi den finner mat og trives inne. Det er selvfølgelig teoretisk mulig å få inn alskens Kategori 2- edderkopper i hus , men det er langt vanligere å møte på Kategori 1- edderkopper.


Samtlige lurer på om de er dødelig giftige.

Riktignok har alle edderkopper gift i kjevene sine, men de er beregnet på å lamme det byttet de har fanget. Men det er de altså ikke. Det er høst i lufta og tid for edderkoppinvasjon i mange norske hus og kjellere.


Det er dog bare et fåtall edderkopper som vil inn i huset ditt, disse kan du lese om her. Det betydde også hell om andre arter kom inn i huset , selv om de ikke var like innbringene når det gjaldt innkommende kapital. Fascinasjonen for edderkopper har imidlertid holdt seg helt opp i voksen alder, og stadig finner undertegnede nye arter.


Så hvis du har gode opvarmede, tørre rum, bliver de ikke et kæmpe problem Sæt insektnet for vinduet. I sommerhalvåret kommer edderkopper typisk ind i boligen gennem åbne døre, vinduer og ventilationskanaler. Soleng sier at det ikke bare er negativt å ha edderkopper i hus.


De er faktisk nyttedyr som spiser en del insekter. Hvis du likevel vil bli kvitt edderkoppene, anbefaler han at du finner frem et glass eller støvsugeren. Finner de ingen hunner vil de forlate huset igjen, og uansett vil de ikke overvintre inne. For de slår seg ikke ned i boliger. Der spinner den i noen tilfeller sine flate fangstnett, som hovedsakelig er å finne i takhjørnene.


Du tror alle edderkoppene har tatt unna, og innen et par dager de alle synes å ha returnert mirakuløst. Hvor mange edderkopper i huset er normalt og hva kan du gjøre med det? Det finnes dansere, malere, arkitekter og ingeniører blant edderkoppene i og rundt et sommerhus.


De er en uvanlig vellykket dyregruppe, og.

En art som har spesielt positive egenskaper, er Pholcus phalangioides. Den spiser primært andre edderkopper og er ikke lett å oppdage ettersom den er nesten gjennomsiktig, forteller Jordan. Så egentlig er det bare å si jippi når du finner edderkopper i kjelleren, forteller Petter Bøckman, zoolog ved Naturhistorisk museum, til NRK. Og det skal araknofobene være glade for.


Den lever nemlig av andre edderkopper. I noen områder betraktes den som et nyttedyr fordi den blant annet begrenser bestanden av farlige edderkopper som sort enke. Indendørs trives den godt i rum med fugtig luft f. Særligt ved mejeredderkoppen er, at den gerne lever af andre edderkopper i huset.


Den kan ligefrem finde på at opsøge husedderkopperne i deres eget spind for at jage og æde ejeren. Bittesmå sorte edderkopper , som du ofte kan finde i blomsterkrukker. Tæppespideren er en del af en stor familie, der tæller flere hundrede arter i Danmark. En del af disse arter - som familien Linyphiidae - kan godt lide at bo indendørs.


Den store husedderkoppen liker seg best på kjølige, mørke steder, som blant annet kjellere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg