torsdag 25. august 2016

Kjøp en øy

Ja, et skrekkeksempel er da regjeringen i Fiji for noen år siden tok tilbake en øy som var blitt solgt til en japaner, rett etter at han hadde bygget ferdig et femstjerners hotell på øya. Den samme øya som regjeringen hadde tatt tilbake fra en amerikaner noen år tidligere! De som ønsker å kjøpe en øy kan gjøre det for å bruke den som et feriested eller andre ting, men vi må utarbeide noen retningslinjer, sa Kusumaatmaja. Fra utterly isolated i en innsjø i Canada, til godt under en halv million kroner, til en luksusøy til over en milliard kroner utenfor kysten av Panama.


Nettstedet Private Islands har også en rekke private øyer ute.

San José utenfor Panama er med sine mål (kvadratkilometer) ifølge annonsen større eenn nkelte land. Oslo, kan du kjøpe en 1dekar stor øy på Helgelandskysten. Med på kjøpet får du 90. Den lille øya Eiaholmen er omkranset av høye fjell i Lovrafjorden i Suldal.


Oppå den knapt halvannen mål store øya ligger en liten rødmalt stue, sjøbu og brygge. Rundt hytta hekker fuglene i vårmånedene, og fra brygga kan man fiske, eller hoppe rett ut i vannet. Kjøp en gresk øy og opprett asylmottak der, det vil løse flyktningkrisen.

Det sier Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde. I NRKs temasending Flukten til Europa som skal sendes i dag forteller stortingsrepresentanten om forslaget. En idé er å kjøpe eller leie en gresk øy. Og denne øya har ikke lukt av saltvann og sjø - men fjelluft og myr.


I Valdres er en fritidseiendom nemlig nylig lagt ut for salg til den nette sum av millioner kroner. For den summen får kjøperen en øy på mål med hytte og anneks på, plassert i et vann 8meter over havet, ikke langt fra Fagernes. Du kan enten leie en egen øy fra noen hundrelapper dagen, eller kjøpe en øy fra noen hundre tusen opp til mange millioner kroner. KANADA har lange kystlinjer og en drøss med innsjøer.


Her er det mange billige øyer. Foto: (Vladi) Det er noe romantisk over det å eie sin egen øy. Byglandsfjorden får du kjøpt for i underkant av to millioner.


Dersom drømmen er å ha en egen øy på Tjøme, så må du punge ut med ytterligere åtte millioner. Skaff deg et landsted like utenfor Oslo. Velg mellom hele øyer, herskapshus på Ostøya, krypinn på Nakholmen eller den gamle skolestua på Hegg-holmen.


Nytt i år er at kjøperne bruker god tid. En og en halv time med speedbåt fra El Nido flyplass ligger Cousine Island.

Rundt øya finner du mange andre øyer som også har unike dykke- og snorklemuligheter. Alle DVD-ene koster kroner 20- inkludert porto og mva. Filmen “Fem kortfilmer” er en samling med alle kortfilmene under samlet i en DVD “Elmer og Blomsterbåten” “Laksefiskerne” “Konsert for to hester i tre takter” “Ålefiskerne” “Livsstil på hell. Egyptisk milliardær vil kjøpe øy. Tybring-Gjeddes forslag er ikke ulikt forslaget fra den egyptiske milliardæren Naguib Sawiris, som nylig ba enten Hellas eller Italia selge ham en øy , slik at han kan lage en fristat og en nødhavn for flyktningene i Middelhavet.


Jeg mener dette på alvor, sier Sawiris til Forbes. Om du ikke har behov for en hel øy , kan du sikre deg en praktfull fritidseiendom i Blindleia (Nettavisen) i Lillesand. Den er på hele 6mål, og har en prislapp på millioner kroner.


Dette har skapt en øy med en diameter på meter, kraftig nok til å bære et hus på to etasjer, som til og med har en soldrevet foss og en bølgedrevet vaskemaskin. Joyxee Island er Sowas andre flytende kreasjon. Austenå mener det er meningsløst å forslå at FN skal bruke ressurser på å kjøpe en gresk øy , når de leirene organisasjonen driver i dag mangler penger. Dessuten er det meningsløst å foreslå å flytte på menneskene for å behandle søknadene deres.


Der kan du lett sammenligne eiendomsprisene og skaffe deg et inntrykk, mens i øymarkedet er prisene utrolig subjektive. De er ikke bare påvirket av faktorer som øyenes beliggenhet, vegetasjon og hvor pene strendene er, men også selgers ofte urimelige forventninger til pris. Usjenerte hytter: Her kan du kjøpe din egen øy Frister det med en liten holme eller en stor øy på over 1mål – hvor du og familien kan være helt alene?


Flere steder i Norge selges feriehus som ligger på en egen øy – uten andre naboer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg