tirsdag 30. august 2016

Male paneltak glans

Har du panel i taket stiller saken seg litt annerledes. De fleste vil kanskje foretrekke matt, eller silkematt glans også her. Men hvorfor ikke la taket leve sitt eget liv med spill av reflekser? Vanlig takmatt har glansgrad 02.


Takmalinger har ofte lav glans for å unngå uheldige lysrefleksjoner, men finnes også som silkematt og halvblank til paneltak. Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn! Men med riktig verktøy, gode arbeidsmetoder og kvalitetsmaling vil jobben være både enklere og raskere enn. Slik velger du riktig glans : Taket. Sot, støv og skitt setter seg lettere i en matt maling.


Tilsvarende kommer eventuelle feil i underlaget frem. Glansgraden Gjør flaten lettere å vaske ren. Ved å male detaljer av tre i LADY Supreme Finish Matt, og de slette veggene supermatte med LADY Pure Color Matt, fremstår rommet som sobert og mykt. Matt mot matt gir et sobert inntrykk. Skal du male overflater av tre så trenger du andre produdukter og annen fremgangsmåte enn ved maling av gips etc.


Her følger våre tips til hvordan du får best resultat når du skal male panel, enten det er panelvegg eller paneltak. Lutet panel kan også males , men da må den nøytralises med vanlig eddik blandet i vann, som man vasker over veggen med. Vær nøye med innkjøp av maling. Panel er ett av de underlagene som krever meget gode, og ikke minst riktige produkter for at du skal få et bra resultat, understreker eksperten. Skal male et gammelt paneltak hvitt og lurer på hvilken glansgrad jeg skal gå for.


Har alltid brukt på listverk og på selve taket, men rommet er ganske mørkt og flere jeg kjenner har gått opp til også i taket. Hvis man ønsker å være enda mer effektiv, kan det lønne seg å ha to forlengerskaft. Det å male paneltak er også en veldig fin oppgave å være to om. Da kan den ene påføre med rull og den andre etterstryke med pensel, sier Brekka. For å oppnå et godt resultat, er det også viktig å huske forarbeidet.


Med sprøyte jobber du uanstrengt. Resultatet blir et flott tak, sier han. Mellom hvert panelbord ble det fuget med akryl.


Du kan også bruke Ambiance SuperFinish i glans hvis du ønsker et helmatt paneltak. På bildet har jeg tatt et. Sperregrunn vil gi heft mellom maling og underlag, den vil sperre gulfargen inne (hvis ikke vil den gå igjennom malingsfilmen) den har kvistlakk i seg, og den har også maling i seg (glans ) Den sitter godt på lakkerte flater også, som her.


Male paneltak glans

Hvis du ønsker et matt paneltak , kan du bare ta to strøk, og ferdig. Malt panel gir et flott resultat. Påfør malingen på 1-panelbord i slengen og fullfør hele panellengden slik at skjøter unngås. Bruk pensel i sporene mellom panelbordene, og påfør med rull på bordene. Etterstryk med fordriver for å oppnå god utflyt.


Vi anbefaler først og fremst vår Fashionserie på panel. Bruk Interiør hvis du ønsker et matt tak. Er du på jakt etter helblank maling til taket, er Fashion det riktige valget. Bruk maleverktøy av god kvalitet for å oppnå fin finish.


Male paneltak glans

For én ting er å male et panelt tak i vanlig meters høyde. Vårt tak, derimot, er 4-meter over gulvnivå enkelte steder. Så årsaken til at tidligere eiere ikke hadde malt taket var nok rett og slett at de ikke så for seg hvordan jobben skulle kunne gjøres uten å risikere liv og helse.


Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male , drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen. Så begynner vi å male kantene.


Male paneltak glans

Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten. Med SENS blir fargene like fine på panel som på slette vegger. SENS er et 3iprodukt, hvilket betyr at produktet kan brukes både på vegg, panelvegger og paneltak , samt listverk. Bruk gjerne SENS i glans på veggene, og SENS i glans på listverk i rommet.


Det skaper stilige kontraster i rommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg