onsdag 10. august 2016

Male med våt pensel

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Da blir det bare drypping og grising. Rull rolig uten for stor fart. Ikke press når du bruker rulle.


Den ene til å male med , og den andre til å rense malerpenselen med så det ikke renner maling ned langs armen din. Med en oval pensel kan du male med den brede siden på store flater, og med den smalere trangere steder. Du får med andre ord to muligheter med det samme verktøyet. Ovale pensler har stor kapasitet og kan brukes til det meste.


Med skrå pensel kan du male tett opp mot hjørner og vinkler, uten å endre håndens vinkel. Tynner du akrylmassen med vann, har du en god grunning som du kan påføre med pensel før du legger akryl. Bytt ut malerbrettet med en bøtte. Da unngår du skjolder og du jobber raskere.


Riktig pensel er viktig når du skal male. Vi har pensler i forskjellige størrelser og til forskjellige bruksområder, slik at du kan finne den du trenger. Vermilion Red legges først på i små partier der penselen dras med korte strøk nedover samt horisontalt. Deretter legges områder med Magenta og Violet. For å oppnå mer dybde i bildet legges sort på høyre side samt i nedre del av lerretet.


Veggen må også være skikkelig tørr før du begynner å male. Det verste jeg ser er folk som høytrykksspyler husveggen, lar den tørke et par timer i solen, og så begynner å male , sier Nilsson. Etter en omgang med høytrykksspyler tar det dager med sol og vind før veggen er tørr igjen. Malebrett eller rullebøtte.


Fremgangsmåte: Trinn 1: Begynn med å male med pensel der rullen ikke kommer til. I kanter, hjørner, ved lister og tak. Penselen er det klassiske verktøyet for å male fasaden. Men med rulle får du med deg mye mer maling, slik at du kan dekke større flater før du må dyppe den i maling igjen. Stryk deretter over med pensel i skjøter og lignende for å få et jevnt og dekkende malingslag.


Tenk deg en bred pensel som aldri går tom for maling. En pensel som kan føres i en rolig bevegelse uten at du må presse mot veggen. Med litt trening vil de fleste klare å male et tak eller en vegg med malersprøyte. Skal du male tak med sprøyte anbefaler ekspertene en løsning med beholder stående på gulvet.


Før sparkling ble veggene vasket godt med sopphindrende kraftvask som fjerner fett og såperester, gjør overflaten matt og gir god heft. Rull limet på mindre områder av gangen, slik at hver etterfølgende tapetlengde festes til helt våt grunning. Våtromsmaling anbefales også til bruk i taket. Men du kan enkelt unngå å male feil hvis du følger disse rådene. Bruk en langhåret malerull.


Men når du ruller på kryss og tvers, blir ikke malingen jevnt fordelt på veggen. Når du vil rykke opp i superligaen for gjør det selv-malere, skal du alltid male vått i vått. Hvis du maler et stort felt med en rullekost , begynn med å male en W på.


En rigg eller liner er en tynn pensel med ekstra lang bust. Disse er gjerne spisse men kan også ha en flat eller firkantet spiss. Gjenta operasjon til alle speilene og frisene er malt. Avslutt med å male kanten av døren. Du kan bruke pensel med både syntetisk og naturlig bust, det viktigste er at penselen ikke er for stiv.


Da vil du kunne få skjemmende striper. Du får kjøpt spesialtilpassete pensler til malingen, men ifølge Ifi. Runde pensler er også gode til linoljemaling, men ikke benytt for store pensler.


Male med våt pensel

Det går ikke fortere, du får bare for tykke strøk, med rynking i malingsfilmen som resultat. Det er mulig å male med Ottosson linoljemaling på to måter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg