mandag 29. august 2016

Syregrunning

Søk syregrunning på sprayboks. Spraymax sin Komponent syregrunning på boks er genialt for mindre prosjekter, her er alle komponentene i sammen boksen, klar til å legge det like fint på som med sprøyte. Vist du ikke vil bruke en syregrunning kan du bruke en epoksygrunning.


Syregrunning bruker man fordi det gir bedre heft på annet materiale som skal på, f. Etch Primer, syregrunning spraylakk for stål og jern.

Til kassen Mine sider Logg inn. Jeg synes syregrunning og 2k grunning blir unødvendig, syregrunning er kun for å få skikkelig heft på underlaget, og den er ikke vanntett. K epoxygrunning er vanntett og den inneholder litt syre slik at du får bra heft til underlaget. Fåes for en grei pris på biltema, og pensles på. Pass på at du IKKE blander i en plastikkkartong Ellers er Sinkspray et OK gruningsalternativ.


Delene som skal behandles må være tørre, frie for fett og andre forurensninger. Rist flasken godt i minimum minutter.

Påfør ett til to tynne og jevne lag, med. Zinkgrunning sitter dårlig på bart metall men gir god korrosjonsbeskyttelse, må overlakkeres. Owatrol er veldig bra for å binde eksisterende rust, problemet er at den evt. Ikke sparkel opp på denne. Det er ganske greit, kan sitte i stua via mobilen å sette på varmen, sjekke ladestatus, åpne og låse bilen, se om den fortsatt står i garasjen, se om noen.


Hvis du bruker spray, legg på tynne strøk. Dette forlenger levetiden til lakk reparasjonen. Gjør området rent, legg i syregrunning vent til den er herdet, som er avhengig av temperatur, legg på farge og eventuelt klarlakk. Bruk gjerne en tannpirker til påføring. Standard grunning holder for stål, men ved bruk av syregrunning på stål får man ekstra korrosjonsbeskyttelse grunnet innholdet av fosforsyre, som forsinker dannelse av rust.


Man må ikke ha annen grunning over syregrunning , men det er ofte fordelaktig å legge en high-build grunning over så man har noe å gå på når du finsliper før lakk, for å utjevne små ujevnheter. Jeg bruker alltid H-B grunning etter syregrunning. Ha på et TYNT lag med syregrunning ,f. Gjennom å bruke siden godkjenner du dette.


Epoxyprimer, en 2- komponent epoxyprimer er genial for mindre prosjekter, her er alle komponentene, til å legge det like fint på som med sprøyte. Grå syregrunning på sprayboks for deg som skal lakkere på vanskelige underlag som galvanisert stål og aluminium.

Hurtigtørkende formulering gjør at du kan påføre hovedfargen kort tid etter grunning. H2– Ekstremt brannfarlig aerosol. Jeg for mitt vedkommende har brukt PPG sin, husker ikke nr i farta, men den har funka på det meste. Og den gir tilnærmet hva som helst av lakk vedheft.


Jobber som lakkerer, å på blankt metall bruker vi bare syregrunning , dette fungerer på den måten at den isolerer metallet. Er det så mye rust at du ikke får fjernet alt, kan du bruke forskjellige typer grunning. Vi bruker en type som brukes på boreplattformer o. Denne skal visstnok være bra.


Raspe med 80-korning (kun papir). Rette med 80-korning på høvel. Så videre til 280-korning evt. Ved 1-komponent må den være tørr før påføring av slipegrunning. Rustbeskyttelse og grunning.


Byggsortiment som holder ting sammen, fargesetter og muliggjør alt fra altandrømmer og VVS-prosjekter til enkle, men smarte. H3Skadelig ved kontakt med hud. H3Forårsaker hudirritasjon. H3Forårsaker alvorlig øyeskade. H3Skadelig hvis innåndet.


H3Kan forårsake søvnighet eller svimmelhet. H361d Mistenkt for å skade det ufødte barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg