mandag 16. mars 2015

Vaske linduk i maskin

Da kan det skje en kjemisk prosess som ødelegger linfiberen. Den vil da oppføre seg som bomull og stoffet kan bli loddent. Ta av fruktflekker (vin, syltetøy og lignende) ved å koke opp vann og slå det gjennom flekken. Har en fin, hvit, brodert linduk med servietter som stort sett brukes til jul og enkelte andre høytider.


I fjor leverte jeg den på renseri for vask og stryk, og det kostet en liten formue. Stor var skuffelsen da jeg brettet den ut på julaften og så flere flekker som ikke var gått helt bort. Vask i maskin uten tøymykner. Du kan fint vaske dunjakken din i vaskemaskinen så lenge du følger jakkens vaskeanvisning - det er det veldig viktig at du gjør. LES OGSÅ: Slik får du ullgenseren til å passe igjen.


Kun én pute om gangen. Heistø Falkenberg, distriktansvarlig for Østlandet for Høie, sier til Dinside at hun mener det enkleste du kan gjøre er å lage deg én plan for all vask av dyner og puter. Grete Sandal driver butikken Husetisvingen. Skinn med ull mindre enn centimeter kan vaskes i maskin. Mange tyr til tennisballer ved vask av dyner og puter i maskin , men det har ifølge Berg liten hensikt.


Dette er ikke nødvendig, da både dynen og puten fyller så mye av maskinens kapasitet at effekten av tennisballene vil være liten, forklarer Berg. Det er med andre ord ikke prisen som avgjør kapasiteten og forholdet mellom vask og tørk. Siden en kombinert vaskemaskin må klare både vask og tørk, kan den ikke designmessig være helt optimal for begge delene, mener Laitala. Basert på kundetilbakemeldingene på slike produkter, virker det som de klarer vask bedre enn tørkingen. Alle fruktflekker (saft, syltetøy, vin og ketchup) tar en av med kokende vann.


Kok opp vannet og slå det gjennom flekken etter at du har satt en bolle under. Flekken blir som regel borte, men det kan bli en blå skjolde som går av i vask. Ville ikke brukt eddik på skoene. Ifølge Malin Skaar, som er leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram, Plusstid. Ta ut innesålene og vask de i maskin , resten av skoene kan du vaske med en klut og litt vaskemiddel.


Eventuelt bland litt vaskepulver og vann og vri kluten opp i det og tørk av. Hvordan vaske bunadskjorte av lin ? Kan man vaske bunadsskjorte i vaskemaskinen ? Bufret Slik vasker du bunadskjorten i maskin. Noen foretrekker å vaske linskjorta for hån andre vasker skjorta i maskin.


For hånd: Rett etter bruk kan man legge bomull- eller linskjorter med. Skjorta vaskes i Husflidens såpespon eller Sunlight såpe. Du bør blant annet være svært forsiktig når du tørker skoene etter vask , og de råder deg å putte sammenkrøllet avispapir i skoene og sette dem til tørk på et tørt sted.


Bruk av elektriske skotørkene, eller å sette skoene oppå varmekabler anbefales ikke - da kan nemlig overdelen krympe og føre til at sålen krøller seg opp. Hadeland Glassverk råder til å vaske glass et par ganger i året uansett om de brukes eller ikke, for å fjerne den alkaliske hinnen som dannes ved kontakt med luftfuktighet. Lokk og korker til glassbeholdere bør ikke skrus på, men oppbevares ved siden av selve beholderen. Glass bør generelt oppbevares så kjølig og tørt som mulig. Skum kan ikke vaskes.


Om du må vaske en skumpute så forsiktig tørk med en fuktig, varm klut. Pass på at puten ikke blir gjennomvåt og bruk en tørr klut til å tørke skummet med en gang etter vask. Fem ting du ikke må rengjøre med. Om du selv eller sidemannen drikker vin, eller om det i det hele tatt finnes rødvin i baren - så er det nærmest umulig å gå gjennom en hel. Mangler: linduk Husmorkontoret: Husmortips nr.


Full av tyttebær og rødvin og øl og hva det nå er alt sammen. Forskriften gjelder den som produserer en helt eller delvis ferdigstilt maskin. Den gjelder også produsentens representanter, importører, leverandører og andre forhandlere av nye og brukte maskiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg