onsdag 11. mars 2015

Høie fabrikker historie

Ta med deg historiens største dramaer på farten – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver.


Han moderniserte fabrikken og anlegget ble stadig utvidet, samtidig som driften ble rasjonalisert.

Historielaget er stolt over å bringe denne flotte filmen ut til alle. Mange vil nok ha gode minner fra denne bedriftshistorien. Høie Næringspark er et spennende mylder av både historie og muligheter.


Dette var Norges syvende tekstilbedrift. Men der andre så vakre fosser og sauer på beite, så Jebsen rik tilgang på vannkraft og ull. Med lang erfaring innen tekstilindustri sikret Jebsen seg rettighetene til den lokale vannkraften. Nå ble det vanlig å produsere stoffer i stor skala til erstatning for vevingen i private hjem, selv om mange fabrikker fortsatt drev ren trådproduksjon til hjemmesøm.


I tekstilindustrien oppstod for første gang i historien en maskinell produksjon i en skala som skapte stordriftsfordeler og derigjennom reell økonomisk vekst.

Dyner fra Høie er produsert i Norge og laget for å vare en hel evighet. Derfor har Høie -dyner alltid vært kjent for sine høye kvalitet og komfort. Velvære er essensielt for en god natts søvn. En god dyne skal holde deg varm og komfortabel natten igjennom, uten å bli for tung eller for tett.


Gründerevnen og innovative satsinger kombinert med stor vekt på reklame og PR var nøkkelen til suksessen. Digitalarkivet er Arkivverkets publiseringskanal for arkivmateriale. Fabrikken ble kalt Nordenfjeldske Sekkesentral. Fem år sendere flyttet den til Høie nord for Kristiansand. Blant annet har fabrikken produsert stoffer brukt i kleskolleksjonene til flere av de norske OL-troppene.


I tillegg produserte fabrikken , blant annet, dyner, gardiner og duker. Høie var i meg som varme og kulde, regn og vind og solskinn. Rent fysisk så jeg aldri Høie hjemmefra.


Gjennom disse årene har flere bryggerier og drikkevareprodusenter blitt en del av selskapet, vår historie og våre merkevarer. Som de fleste industrihistorier, begynner også vår med en elv. Sentralt i Høie fabrikker -rommet er det gedigne skrivebordet fra kontoret.


Ikke mye ryggstø på dobbeltpulten her!

Det var helt forferdelig. Direktør Ole Hansen ved Høie fabrikker ble informert om brannen først nærmere kl. Det er ansatte ved fabrikken. Kontaktinformasjon for Høie fabrikkutsalg Mosby, telefonnummer, adresse, se informasjonen om firmaer.


Mustad åpner den nye fabrikken i Wuxi, Kina. Første byggetrinn ferdigstilt. Vil du være en del av Mustads rike historie og unike miljø?


Det har lært os, at langsigtet ejerskab giver mulighed for at eksekvere på den optimale strategi. Vi er engagerede ejere, men med stor respekt for, at ejerskab og daglig ledelse er to forskellige discipliner. Nye produkter utvikles, også i tider der råvarer er vanskelig tilgjengelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg