onsdag 18. mars 2015

Male gulnet panel

Male gulnet panel

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Hvordan male gulnet panel Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av gulnet panel inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Denne bruksanvisningen gjelder for gulnet panel.


Gulnet panel med skjolder etter bilder og møbler er ikke et ukjent syn rundt i landet. Malingprodusenten har derfor tatt grep, og har nå lansert et 2-i-1-produkt, som kan både lysne og farge panelet i ett strøk. Den nye panelserien gir deg to muligheter: ønsker man å få tilbake den lyse fargen til nytt treverk brukes panellysner. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat.


Vask flatene og velg riktig grunning. Det er lov å være mett av furu, særlig hvis veggene har gulnet. Her får du vite hvordan du går frem når du skal male gammelt trepanel. Hvis panelet du skal beise er gulnet kan du benytte Jotun Spesialrens Gulnet Panel først. Her ser du en video om hvordan du gjør det.


Male gulnet panel

Ubehandlet treverk vil gulne over ti avhengig av påvirkning fra sollys, og gulnet trepanel er ganske vanlig i norske hjem. Om du ikke ønsker å male trepanelet, men ønsker å beholde treets utseende og struktur finnes det hjelp for å få lysere panel. På nettsiden jordanvethvordan. Der kan man også se hvordan man går fram for å male panel med et godt resultat.


Hvis det er et nytt panel på veggen, er det viktig at det får tørke lenge før det males. Beskytter treverket mot smuss og fingermerker. Vanntynnbart, inneholder UV-filter som bremser videre gulning.


Male gulnet panel

Skal påføres ubehandlet treverk. Kan brukes på nytt panel for å beholde den lyse fargen lenger, eller for å lysne gammelt, gulnet panel. For å unngå at gulfargene slår gjennom, kan noen lakker tilsettes mer hvit brekkfarge.


Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Vi har det du trenger. Se hvordan du går frem for å male gulnet panel. Maxbo har alt av listverk. This feature is not available right now.


Please try again later. Dette gir drømmeforhold for deg som skal male panel eller annet treverk. Når luftfuktigheten er på sitt laveste, trekker treverket seg sammen. Maler du treverket da, minsker sjansen for skjemmende krympesprekker etterpå. Da vil du også få behandlet den lille millimeteren med overlapp som panelet dekker når det holder normal tykkelse.


Hvis panelet tidligere har vært behandlet med lut, kan du også stort sett følge samme fremgangsmåte som over. Male tidligere lutet panel. Men det er en viktig forskjell: luten må nøytraliseres! Etter at Tyrilin Panelbeis kom på markedet er din innsats betydelig redusert, mens du samtidig har fått økt tilfredshet med resultatet.


Panelbeisen er utviklet spesielt for å gi nytt liv til gammelt panel og kan blandes i flere ulike farger. En smal sak å male paneltak? Jordan Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn! Men med riktig verktøy, gode arbeidsmetoder og kvalitetsmaling vil jobben være både enklere og raskere enn fryktet. Med stort hell vil jeg si.


Matte vegger er vakre på en egen måte. Lyset som faller på en slik vegg faller mykt og får meg til å tenke på råsilke, sanddyner og ferskenskall. Sperregrunn har nok en grei virkning, men uten å vite for mye om produktet har jeg inntrykk av at den er ganske tykk og muligens noe vanskelig å stryke ut på panel ? Resultatet hos erstokke så forøvrig veldig bra ut, men for meg så panelen der også ut som gran som er enklere enn furu mht fete kvister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg